Menu

De TheaterschoolWerken bij ons

Bij Theaterschool Utrecht is veel werk aan de winkel. Ben je docent of maker en heb je toffe plannen?
Of ben je een student met frisse ideeën op zoek naar een stageplek?
Laat het ons weten! We maken graag kennis met je.

Kom je onze administratie doen?

Wij zijn op zoek naar een Administratief medewerker | 16 uur per week.

Bij Theaterschool Utrecht komt iedereen samen die aan de slag wil met theater: kinderen, jongeren en volwassenen. We willen een plek zijn waar ieder zich kan laten zien en zich veilig voelt. Wat bieden we? Denk aan cursussen acteren, theatersport, kleinkunst/cabaret, stand up-comedy, producties en voor jongeren het talentontwikkelingstraject met o.a. de Vooropleiding. Onze hoofdlocatie is op het Domplein, maar we zitten ook op andere plekken in de stad.
Ons team bestaat uit vijf betrokken medewerkers jaarlijks bieden we meer dan 100 cursussen aan ruim 1.300 cursisten. Onze cursussen en projecten worden gerealiseerd door een poule van zo’n 50 professionele docenten, zij zijn het gezicht van Theaterschool Utrecht.
We groeien en gaan ons verder ontwikkelen. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe collega die het leuk vindt om samen te werken aan de opbouw van Theaterschool Utrecht.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Cursus- en cursistenadministratie
 • Debiteuren- en crediteurenadministratie
 • Ondersteuning van de financiële administratie van de zakelijk en artistiek leider
 • Administratief-organisatorische werkzaamheden voor producties, open dagen etc.
 • Ondersteuning in CMS van onze website
 • Beheert contracten en overeenkomsten met docenten en partners

Wat vragen we van je?

Je bent positief, probleemoplossend en hebt een proactieve houding. Je bent secuur, flexibel en kunt zelfstandig werken. Je hebt plezier om de administratie op orde te hebben en werkt makkelijk en snel op de computer met programma’s als Windows Office. Kennis van ons administratieve systeem Carta is een pré. Je hebt affiniteit met de culturele sector en bent klantvriendelijk.

Wat bieden wij?

Een inspirerende werkplek en ruimte om je eigen uren in te delen. We zijn een enthousiast team en staan open voor een nieuwe collega met eigen inbreng. De vergoeding is conform CAO Kunsteducatie, schaal 6.

Theaterschool Utrecht wil een inclusieve organisatie zijn en onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. We streven ernaar dat ons team een afspiegeling vormt van de samenleving. In de selectieprocedure houden we hier rekening mee. Mocht je het willen dan kun je ook anoniem solliciteren.

De functie omvat 16 uur per week en is in eerste instantie voor zes maanden - mogelijk uit te breiden. Werktijden zijn in goed overleg. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagochtend 16 december 2021. Ingangsdatum is per 10 januari 2022.

We nodigen je van harte uit te reageren vóór 12 december 2022.

Stuur je cv en korte (half A4) motivatie vóór 12 december 2021 naar sollicitatie@theaterschoolutrecht.nl

Heb je vragen? Mail naar Hannah Ebbinge: hannah@theaterschoolutrecht.nl

Kom je ons bestuur versterken?

Theaterschool Utrecht zoekt een bestuurslid (met hart voor theater).


Wie zijn we?
Bij Theaterschool Utrecht komt iedereen samen die aan de slag wil met theater: kinderen, jongeren en volwassenen. We willen een plek zijn waar ieder zich kan laten zien en zich veilig voelt. Wat bieden we? Denk aan cursussen acteren, theatersport, kleinkunst/cabaret, stand up-comedy, producties en voor jongeren het talentontwikkelingstraject met o.a. de Vooropleiding. En nog meer, zie onze website. Onze hoofdlocatie is op het Domplein, maar we zitten ook op andere plekken in de stad. We groeien en gaan ons verder ontwikkelen. Met jouw bijdrage?

Het bestuur
Het bestuur wil uitbreiden met een bestuurslid met kennis van theater. Het bestuur bestaat nu uit vier leden met verschillende achtergronden. Het bestuur vergadert 5 à 6 keer per jaar en is tussentijds beschikbaar als klankbord voor de directie (zakelijk leider en artistiek leider).
Deze functie is onbetaald.

Wat we vragen
Je hebt kennis van theater, hebt een relevant netwerk, een frisse blik en wil graag je kennis delen. Je weet wat er speelt en wordt gevraagd in Utrecht op het gebied van theater en amateurkunsteducatie. Je denkt out of the box. Je inspireert vooral de artistiek leider, bent sparring partner over het artistiek beleid en stelt dit samen met de overige bestuursleden vast. Je kan je eigen netwerk inzetten en vergroten. Nog geen bestuurlijke ervaring? Geen probleem. We bieden je graag de kans om die op te doen en staan open voor wat jij meebrengt.

Wat we bieden
Je krijgt de kans om mee te denken en vorm te geven aan Theaterschool Utrecht. We zijn in 2019 opgericht en volop in verandering. Onze hoofdlocatie is Domplein 4, waar veel kansen en nieuwe mogelijkheden zijn. We werken daar samen met Danscentrum Utrecht (DCU), De Utrechtse Muziekschool (DUMS) en DOMunder. Een geweldige uitdaging!

Heb je vragen?
Via Paul Adriaanse (voorzitter) of Sofie Bienert (secretaris): bestuur@theaterschoolutrecht.nl

Enthousiast?
Reageer vóór 15 december 2021 via bestuur@theaterschoolutrecht.nl

Kom je stage bij ons lopen?

We zijn op zoek naar een stagiair Marketing en Communicatie.

Wat ga je doen?

 • Het schrijven en plannen van social media posts. Hiervoor verzorg je zowel het beeld als de tekst.
 • Op eigen initiatief content maken voor onze socials voor verschillende doelgroepen. Ook voor jongeren van het Tussenjaar en de Vooropleiding. Niet alleen incidentele posts maar misschien ook voorstellingen langer volgen, of studenten van de Vooropleiding. Of op een creatieve manier onze docenten in beeld brengen.
 • In onze huisstijl formats maken voor flyers, aankondigingen etc.
 • Het schrijven van content voor de e-mailnieuwsbrief.
 • Content management op de website.
 • Het beheren en aanvullen van de perslijst.
 • Het schrijven van persberichten.
 • Ondersteuning bij marketingcampagnes, zoals het assisteren bij het ontwikkelen van campagne-materiaal en het verspreiden daarvan.

Wie ben jij?

 • Je volgt een relevante opleiding (bij voorkeur Marketing, Communicatie, Commerciële Economie of Bedrijfskunde MER) MBO en HBO.
 • Je hebt kennis van de verschillende social mediakanalen.
 • Je vindt het leuk om content te bedenken en te schrijven.
 • Je bent communicatief sterk, enthousiast en resultaatgericht.
 • Je bent minimaal beschikbaar voor 3 à 4 dagen per week.
 • Je bent leergierig.
 • Ervaring en handigheid in grafische pakketten zoals Photoshop is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende leer-/werkplek in een enthousiast team.
 • Een plek waar jij je eigen ideeën kan uitproberen binnen onze huisstijl en vormgeving
 • Een stage waar je veel vrijheid krijgt en veel regisseurs en docenten en cursisten gaat ontmoeten

Heb je zin om bij ons aan de slag te gaan?
Laat ons weten, mail naar info@theaterschoolutrecht.nl