Menu

Theaterschool UtrechtVooropleidingen

Wil je je oriënteren op een theateropleiding? Zoek je verdieping en wil je je talenten verder ontwikkelen? Kies dan voor de Landelijke Oriëntatiecursus Theater (1 dag in de week) of de Vooropleiding Theater (voltijdse opleiding van 1 jaar).

LOT

De Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen (LOT) is een dag in de week, op zaterdag. Dat kan je combineren met je eindexamenjaar. De LOT is een speciaal programma om je talenten verder te ontwikkelen. Je gaat ontdekken wat er allemaal mogelijk is en welke theateropleidingen passen bij wat jij wil en kan. Naast de lessen gaan we verschillende theateropleidingen bezoeken en stimuleren we voorstellingsbezoek. Dan ben je in Utrecht op de goede plek!

Vooropleiding Theater

Wil je na je middelbare school een tussenjaar en fulltime met theater bezig zijn? Dan kun je de Vooropleiding Theater doen. Samen met je klas en met de professionele theaterdocenten en theatermakers neem je een sprong in het diepe. Je krijgt, net als bij de LOT, een coach en mentor die samen met jou je ontwikkeling volgt. De Vooropleiding heeft een nauwe samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).