Menu

De TheaterschoolOver ons

Op een vertrouwde locatie in het centrum van Utrecht - aan het Domplein 4 - en op andere locaties in Utrechtse wijken bieden wij diverse theaterlessen voor kinderen, jongeren en volwassenen: acteerles, theatersport, kleinkunst/cabaret, producties, musicalles en nog allerlei andere theaterlessen. Op een plek waar ruimte wordt geboden aan creativiteit, waar iedereen zich thuis kan voelen.

Theaterschool Utrecht geeft iedereen de kans om theater te maken in een professionele omgeving en is er voor, van en met de stad. Theaterschool Utrecht verleidt jong en oud om zichzelf te ontdekken en zich te ontwikkelen door bezig te zijn met theater. Voor de een is dat ontdekken hoe je plezier kan halen uit theater en voor de ander is dat het ontwikkelen van talent. Daarom bieden we een prikkelend aanbod met vele trajecten en brede leerlijnen. Voor een breed scala aan theaterlessen ben je bij Theaterschool Utrecht aan het juiste adres!

Onderwijs

Met de expertise die we in huis hebben verzorgen we ook workshops in het onderwijs. Zowel in het primair onderwijs als in het middelbaar onderwijs.

Samenwerkingen

We wonen op het Domplein samen met Dirigentenwerkplaats Utrecht, DOMunder en De Utrechtse Muziekschool (DUMS). Theaterschool Utrecht is lid van PACT Utrecht, een netwerk van Utrechtse cultuurmakers. We werken onder andere samen met

ANBI

Theaterschool Utrecht heeft de ANBI-status.

De magie van theater kent vele verschijningsvormen. Bij Theaterschool Utrecht is zelfontplooiing in brede zin de basis van het rijke aanbod. Sommige cursisten komen bij ons omdat ze willen leren acteren. Anderen gebruiken theater als werkvorm om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Altijd is spelplezier het uitgangspunt.

Missie
Onze missie is de weergave van onze bestaansreden: Theaterschool Utrecht biedt spelplezier, persoonlijke groei en talentontwikkeling voor alle leeftijden.

Kernwaarden: laagdrempelig, betrokken, professioneel
In de professionele theatergemeenschap die we met elkaar vormen, onderscheiden we een aantal kernwaarden. Die komen voort uit onze missie en geven richting aan onze visie.

Visie
Theaterschool Utrecht is een professionele, betrokken theatergemeenschap waar alle Utrechters en geïnteresseerden van buiten de stad de impact kunnen ondervinden van theater maken en spelervaring op kunnen doen. Aan de hand van een dynamisch, actueel aanbod en doorlopende leerlijnen krijgen zij de gelegenheid plezier te hebben, zich verder te bekwamen en hun talenten te ontwikkelen.

Download onze Algemene voorwaarden

Download ons Privacy statement

Jaarverslag 2022