Over TSU Omgangsvormen
Vertrouwenscontactpersoon
Annemarie Postma is sinds 1 november 2021 door Theaterschool Utrecht aangesteld als externe vertrouwenscontactpersoon voor cursisten, docenten en andere medewerkers. Als vertrouwenscontactpersoon is zij aanspreekpunt voor kwesties rondom ongewenste omgangsvormen. Daarbij kun je denken aan vragen of situaties die te maken hebben met seksuele intimidatie, discriminatie, pesten en agressie. Als vertrouwenscontactpersoon zorgt ze voor ondersteuning van cursisten, docenten en andere medewerkers van de Theaterschool Utrecht die last hebben van ongewenste omgangsvormen.
Annemarie is enthousiast over het werk als vertrouwenscontactpersoon. “Vaak maakt een gesprek met een vertrouwenscontactpersoon al veel duidelijk. Een eerste stap is om een probleem te kunnen bespreken. Samen kijken we vervolgens wat er nodig is of wat je wilt. Soms is het bespreken van een probleem voldoende, soms moet er meer gebeuren. Het is fijn om te zien dat veel mensen later weer met vertrouwen verder kunnen.”
Wie kan er contact met Annemarie opnemen?
"Alle cursisten, hun ouders en medewerkers die verbonden zijn aan de Theaterschool Utrecht die te maken hebben (gehad) met ongewenste omgangsvormen kunnen mij benaderen. Dat kan zijn omdat je je verhaal kwijt wilt. Ook kan ik je meer duidelijkheid geven over de procedures van Theaterschool Utrecht ten aanzien van ongewenst gedrag, enzovoort. Wanneer je de situatie als storend of intimiderend ervaart, kun je mij inschakelen. Wat belangrijk is om te weten: wat wij bespreken blijft vertrouwelijk. Jouw ervaring staat hierbij centraal." - Annemarie
Wanneer er vragen zijn, mail dan gerust naar annemariepostma@theaterschoolutrecht.nl
Gedragscode
Theater en educatie kunnen alleen tot hun recht komen in een veilige omgeving. Zonder een gevoel van veiligheid is vrij experimenteren en samenwerken niet mogelijk. Daarom is het belangrijk dat iedereen bij TSU verantwoordelijkheid neemt voor een respectvolle sfeer. Samen zetten we ons in tegen grensoverschrijdend gedrag.
Onder ongewenstgedrag verstaan we onder andere: beledigende opmerkingen over geslacht, leeftijd, seksuele oriëntatie, beperking, uiterlijk, huidskleur, afkomst of religie, evenals het tonen van ongepaste afbeeldingen in openbare ruimtes, opzettelijke intimidatie, stalken, hinderlijk volgen, ongewenste opnames, het verstoren van lessen of bijeenkomsten, ongepast fysiek contact en ongewenste seksuele aandacht.
Voel je je onveilig, merk je grensoverschrijdend gedrag op, of heb je andere zorgen? Neem dan contact op met de vertrouwenspersoon, jouw docent, directie van TSU of het Bestuur.
Iedereen die wordt aangesproken op ongepast gedrag, wordt geacht dit direct te stoppen.
Wanneer iemand zich intimiderend gedraagt, kan TSU passende maatregelen nemen. Dit kan variëren van een waarschuwing tot verwijdering van de betreffende persoon.
We verwachten dat iedereen zich altijd aan deze gedragsregels houdt binnen TSU.
De volledige gedragscode en meldingsprocedure is te vinden op deze pagina.