Menu

De TheaterschoolHet team

Theaterschool Utrecht heeft een enthousiast, professioneel team. De teamleden hebben allen een achtergrond in de cultuur(educatie); de artistiek leiders specifiek als theaterdocent en -maker.

Wilfred Hermkens

Artistiek leider Volwassenen

Geboren te Noord-Limburg, getogen te Rotterdam-Zuid. Niet bepaald culturele broedplaatsen toentertijd. En toch greep het theatervirus me, met de basisschoolmusical als standaard infectiemoment. Jaren later zag ik in een gloednieuwe schouwburg Rotterdam professionele acteurs aan het werk vanaf rij 1, ik kon de grime ruiken. Het magische van theater, verhalen creëren met zoiets simpels als een kartonnen doos, door en voor iedereen, heeft me nooit meer losgelaten.

Via de HKU ben ik als Docerend Theatermaker het weidse theaterwerkveld ingetrokken. Ik ben als docent en maker met vele leeftijden, theatervormen en plekken in het land aan de slag gegaan.

Ik heb altijd een extra zwak voor theater voor jong en oud. Een verhaal of een speloefening die het kind in mij wakker schudden, maak me maar wakker!

Ik werk met alle plezier bij de HKU Docent Theater opleiding, om daar nieuwe docenten en makers een zetje te geven in dit prachtige vak. En met eenzelfde enthousiasme faciliteer ik binnen de Theaterschool Utrecht deze professionals om hun magie te delen met onze cursisten en bezoekers.

Onthoud: het theatervirus heeft geen vaccin nodig, het verrijkt, verbindt en geeft ongelooflijk veel plezier en verdieping.

neem contact op

Arieke Luikinga

Artistiek leider Jeugd

Ik ben opgegroeid in Culemborg. Mijn ouders stimuleerden mijn creatieve ontwikkeling. Ik was gek op tekenen, knutselen en schilderen. Niet zo gek, aangezien mijn moeder afgestudeerd is aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Toen ik 16 jaar was wilde ik iets met theater. Dat vond ik in Utrecht, op het Domplein bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ik stapte als 16 jarige alleen in de trein om wekelijks les te krijgen van een mime docent. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik voelde dat theater iets magisch is. Ik genoot ervan om die verbinding te voelen met mijn medespelers, de gezamenlijke flow en urgentie om verhalen op het podium te brengen. Ik wilde meer!

Op mijn 17e ging ik auditie doen bij verschillende theaterdocent opleidingen en ik vond mijn plekje bij ArtEZ. Daar ben ik in 2002 afgestudeerd. Ik werk de afgelopen jaren met veel liefde en plezier in het vak. Als theaterdocent, regisseur, beleidsmedewerker en locatiemanager op verschillende plekken (bij Jeugdtheater Hofplein, Het Klooster in Woerden, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, in het onderwijs en bij verschillende educatieafdelingen van gezelschappen). Nu bouw ik met diezelfde urgentie die ik voelde als 16 jarige en met veel liefde en toewijding aan Theaterschool Utrecht in de functie van Aristiek Leider Jeugd.

neem contact op

Monica Benjaminse

Programmacoördinator

Als kind was ik steeds bezig met de wereld ontdekken en die aan anderen tonen: tentoonstellingen maken van mijn schatten, berichten begraven voor mensen in de toekomst, hoorspellen maken voor wie maar wil luisteren. Op de middelbare school was ik jarenlang actief in de geschiedenisvereniging NJBG, waar ik mijn interesses kon delen en vooral heel veel plezier had. Bijna logisch vervolg was de Reinwardt Academie, HBO voor Museologie (afstudeerrichting Presentatie). Een lange, intensieve periode gewerkt bij Museum Boerhaave in Leiden als Coördinator Presentatie. Mijn hoofdtaak was kort gezegd: publiek, jong en oud, te enthousiasmeren voor de geweldige collectie. Dat was een supertoffe uitdaging!

Uiteindelijk terecht gekomen in Utrecht. Ik ben gefascineerd door theater. Wat doet theater veel met je, of je er naar kijkt (zoals in mijn geval) of er actief mee bezig bent! Dat geeft me enorm veel energie bij Theaterschool Utrecht, vooral in contact met onze cursisten én geweldige docenten.

Mij kan je altijd porren voor spannend (locatie)theater of een moderne dansvoorstelling. Ik laat me graag verrassen. Je komt me in Utrecht in vele theaters tegen.

neem contact op

Hannah Ebbinge

Zakelijk leider

Collages maken of een fotografiecursus volgen: met tussenpozen heb ik geprobeerd de kunstenaar in mezelf te ontdekken. Totdat ik erachter kwam dat het vooral een tijdverdrijf moest blijven. Veel liever ben ik de motor achter de creatieve geesten die mijn leven rijker maken.
Toen ik ging studeren werd het dus geen kunstacademie -zoals mijn ouders-, maar een studie Rechten. Deze studie die mij veel heeft geleerd over de maatschappij en alle mensen die zich daarbinnen bewegen. Burgerlijke ongehoorzaamheid was één van de vakken waarin ik afstudeerde.

Na mijn studie werkte ik als beleidsadviseur bij non-profits met focus op jeugd- en burgerparticipatie en fondsenwerving. Enkele jaren geleden heb ik een overstap gemaakt naar de culturele sector omdat kunst en de mensen die het maken mij raken.

Inmiddels werk ik met veel plezier bij Theaterschool Utrecht omdat ik houd van pionieren en bouwen aan een nieuwe organisatie. Ik vind het een unieke kans om met veel energie aan boord Theaterschool Utrecht te laten groeien naar een prachtige organisatie voor heel Utrecht.

neem contact op

Christle Tjon Aman

Bureaumedewerker

Ik ben al wat jaartjes bekend in het creatieve Utrecht, van startend met stagelopen bij culturele instellingen naar repeterend als fysieke speler en danser. Spelen in voorstellingen tot choreograferen voor musicals.
Maar achter de schermen werken vind ik net zo aantrekkelijk. Van verhuren tot productieleider, het kan mij niet gek genoeg. Ik ben altijd wel een regelaar geweest en heb een positieve drang om problemen op te willen lossen. Juist die hele rollercoaster aan proeverijen en ervaringen hebben mij hier gebracht bij Theaterschool Utrecht.

Ik heb de volste overtuiging dat het glas half vol is en dat je het verste komt met positiviteit. Hoe fijn is het om dat met mensen te kunnen delen in het Utrechtse werkveld der Creatieven.

Bestuur

Het bestuur van de stichting is momenteel als volgt samengesteld: (onbezoldigde functies)

Paul Adriaanse

voorzitter

Paul Adriaanse is directeur Onderwijs voor Professionals Binnenstad aan de Universiteit Utrecht. Hij is ook programmadirecteur van LinC (Leiderschap in Cultuur), een leiderschapsprogramma voor professionals in de cultuursector van de UU. Hij heeft ruime ervaring met uiteenlopende opdrachten voor culturele organisaties. Eerder was hij bestuurder bij Tweetakt, SJU, TivoliVredenburg, Culturele Zondagen en EKKO. Momenteel is hij ook bestuurder bij het NUT.

Sofie Bienert

secretaris

Sinds ruim 10 jaar is Sofie Bienert als partner verbonden aan LVWB Fundraising en werkt ze als adviseur, interimmanager en trainer voor opdrachtgevers uit vooral de cultuur- en zorgsector. In haar loopbaan heeft zij zich beziggehouden met vraagstukken op het gebied van communicatie en marketing, cultural governance en specialiseerde ze zich in het fondsenwervingsvak.

Als bestuurslid van Theaterschool Utrecht zet ze zich graag in voor een bloeiend theaterklimaat in haar eigen stad.

Carola van der Sluis

penningmeester

Carola heeft een eigen administratiekantoor met veel klanten uit de culturele sector. Met een achtergrond in besturen vanuit sociocratie is ze bovendien betrokken bij Theaterschool Utrecht vanuit het streven om voor iedereen een plek te creëren waar hij of zij zichzelf kan zijn.

Paula van den Elsen

algemeen bestuurslid

Paula van den Elsen is eindredacteur van cultuurprogramma’s en documentaires (tv, radio, online) bij de VPRO. Zij maakt programma’s over theater, literatuur, muziek, film en maatschappelijke thema’s. Ze was eerder bestuurslid bij EKKO. Paula ziet de vorming die Theaterschool Utrecht kan bieden als essentiële voedingsbodem voor een bloeiende culturele sector in een creatieve stad.