Menu

De TheaterschoolHet team

Theaterschool Utrecht heeft een enthousiast, professioneel team. De teamleden hebben allen een achtergrond in de cultuur(educatie); de artistiek leiders specifiek als theaterdocent en -maker.

Arieke Luikinga

Artistiek leider

Ik ben opgegroeid in Culemborg. Mijn ouders stimuleerden mijn creatieve ontwikkeling. Ik was gek op tekenen, knutselen en schilderen. Niet zo gek, aangezien mijn moeder afgestudeerd is aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Toen ik 16 jaar was wilde ik iets met theater. Dat vond ik in Utrecht, op het Domplein bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ik stapte als 16-jarige alleen in de trein om wekelijks les te krijgen van een mime docent. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik voelde dat theater iets magisch is. Ik genoot ervan om die verbinding te voelen met mijn medespelers, de gezamenlijke flow en urgentie om verhalen op het podium te brengen. Ik wilde meer!

Op mijn 17e ging ik auditie doen bij verschillende theaterdocent opleidingen en ik vond mijn plekje bij ArtEZ. Daar ben ik in 2002 afgestudeerd. Ik werk de afgelopen jaren met veel liefde en plezier in het vak. Als theaterdocent, regisseur, beleidsmedewerker en locatiemanager op verschillende plekken (bij Jeugdtheater Hofplein, Het Klooster in Woerden, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, in het onderwijs en bij verschillende educatieafdelingen van gezelschappen). Nu bouw ik met diezelfde urgentie die ik voelde als 16-jarige en met veel liefde en toewijding aan Theaterschool Utrecht in de functie van Aristiek Leider.

neem contact op

Christle Tjon Aman

Bureaumedewerker

Ik ben al wat jaartjes bekend in het creatieve Utrecht, van startend met stagelopen bij culturele instellingen naar repeterend als fysieke speler en danser. Spelen in voorstellingen tot choreograferen voor musicals.
Maar achter de schermen werken vind ik net zo aantrekkelijk. Van verhuren tot productieleider, het kan mij niet gek genoeg. Ik ben altijd wel een regelaar geweest en heb een positieve drang om problemen op te willen lossen. Juist die hele rollercoaster aan proeverijen en ervaringen hebben mij hier gebracht bij Theaterschool Utrecht.

Ik heb de volste overtuiging dat het glas half vol is en dat je het verste komt met positiviteit. Hoe fijn is het om dat met mensen te kunnen delen in het Utrechtse werkveld der Creatieven.

neem contact op

Hannah Ebbinge

Zakelijk leider

Collages maken of een fotografiecursus volgen: met tussenpozen heb ik geprobeerd de kunstenaar in mezelf te ontdekken. Totdat ik erachter kwam dat het vooral een tijdverdrijf moest blijven. Veel liever ben ik de motor achter de creatieve geesten die mijn leven rijker maken.
Toen ik ging studeren werd het dus geen kunstacademie -zoals mijn ouders-, maar een studie Rechten. Deze studie die mij veel heeft geleerd over de maatschappij en alle mensen die zich daarbinnen bewegen. Burgerlijke ongehoorzaamheid was één van de vakken waarin ik afstudeerde.

Na mijn studie werkte ik als beleidsadviseur bij non-profits met focus op jeugd- en burgerparticipatie en fondsenwerving. Enkele jaren geleden heb ik een overstap gemaakt naar de culturele sector omdat kunst en de mensen die het maken mij raken.

Inmiddels werk ik met veel plezier bij Theaterschool Utrecht omdat ik houd van pionieren en bouwen aan een nieuwe organisatie. Ik vind het een unieke kans om met veel energie aan boord Theaterschool Utrecht te laten groeien naar een prachtige organisatie voor heel Utrecht.

neem contact op

Ines van Geest

Marketing & Communicatie

Van kleins af aan kon ik al nooit stilzitten en vond ik het fijn om mij creatief te uiten: tekenen, schilderen, verhalen schrijven, toneelstukjes bedenken en deze opvoeren voor mijn omgeving of op school. Eigenlijk word ik van alles wat met creativiteit te maken heeft enthousiast.
Op dit moment heb ik mij helemaal gevonden in improvisatietheater en in het bijzonder Theatersport, daarnaast richt ik mij op ‘creatieve denktechnieken’ binnen mijn werkveld.

Ik heb de studie Communicatie afgerond met aanvullend een post Bachelor Neuromarketing en ben inmiddels al een aantal jaar werkzaam in de Communicatie en Marketing. Sinds kort heb ik besloten om mijn hart te volgen en de omslag naar de culturele sector te maken, waar ik mij helemaal thuis voel!

Theaterschool Utrecht is voor mij al een tijdje een vertrouwde plek, ik heb zelf meerder cursussen gevolgd. Dat ik mijn liefde voor het theater- en communicatie vak nu met elkaar kan combineren voelt als een kers op de taart.

Mijn motto is om mensen met elkaar te verbinden!

neem contact op

Jimat Pelupessy

Talentontwikkeling Jongeren

Als kind hield ik enorm van verhalen: vertellen, lezen, schrijven. Maar daarnaast was er altijd een, voor mij vanzelfsprekende, liefde voor dans. Met een dansende zus en een huis gevuld met muziek kreeg ik alle ruimte om die interesse te onderzoeken. Als tiener volgde ik bijna dagelijks danslessen bij Utrechts Centrum voor de Kunsten, Danscentrum Utrecht, gevolgd door vooropleidingen aan CoDarts en Fontys. Dansen gaf mij een vrijheid en een kracht die ik nog niet kende. Tijdens mijn studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Bachelor Dance in Education) kwamen ook de verhalen weer terug; verhalen vertellen met je lijf en nuances in verschillende energieën. Mijn Master Theaterwetenschappen voedde mijn verhalenhonger en passie voor verhalen op het podium.

In mijn lessen gaat het ook het heel erg over samen energie maken en delen. En ook: welk verhaal vertel je over jezelf, wat is het oude verhaal en wat wil je dat het nieuwe verhaal is? Dat vind ik ook zo mooi aan mijn werk met jongeren: ik mag meelezen aan het begin van zoveel mooie verhalen.

neem contact op

Monica Benjaminse

Programmacoördinator

Als kind was ik steeds bezig met de wereld ontdekken en die aan anderen tonen: tentoonstellingen maken van mijn schatten, berichten begraven voor mensen in de toekomst, hoorspellen maken voor wie maar wil luisteren. Op de middelbare school was ik jarenlang actief in de geschiedenisvereniging NJBG, waar ik mijn interesses kon delen en vooral heel veel plezier had. Bijna logisch vervolg was de Reinwardt Academie, HBO voor Museologie (afstudeerrichting Presentatie). Een lange, intensieve periode gewerkt bij Museum Boerhaave in Leiden als Coördinator Presentatie. Mijn hoofdtaak was kort gezegd: publiek, jong en oud, te enthousiasmeren voor de geweldige collectie. Dat was een supertoffe uitdaging!

Uiteindelijk terecht gekomen in Utrecht. Ik ben gefascineerd door theater. Wat doet theater veel met je, of je er naar kijkt (zoals in mijn geval) of er actief mee bezig bent! Dat geeft me enorm veel energie bij Theaterschool Utrecht, vooral in contact met onze cursisten én geweldige docenten.

Mij kan je altijd porren voor spannend (locatie)theater of een moderne dansvoorstelling. Ik laat me graag verrassen. Je komt me in Utrecht in vele theaters tegen.

neem contact op

Sharon Schipperijn

Administratie

Sinds september 2022 maak ik deel uit van het team van de Theaterschool. Mijn hele leven ben ik al op reis, zowel letterlijk als figuurlijk. Ontdekken, proeven, ruiken en absorberen. Ik heb veel van de wereld gezien, maar ook in mijn arbeidsleven heb ik veel ervaringen opgedaan. Dat ik vanuit het basisonderwijs en Cultuur19 (Leidsche Rijn), nu bij de Theaterschool mag werken is een mooi vervolg. Collega’s en cursisten die met passie voor toneel en kunst hun werk en/of hobby uitvoeren. Creatief bezig zijn en zo de wereld een beetje mooier maken!

Ik ben echt een regelaar en hou ervan om zaken voor zowel docenten als cursisten in orde te maken. Voor (administratieve) vragen kun je altijd bij mij terecht.

neem contact op

Sophie Verwaaijen

Stagiaire Marketing & Communicatie (sep - dec)

Als kind werd ik al blij van creativiteit. Op de basisschool was mijn favoriete vak handvaardigheid waar ik mij kon uitleven met knippen, plakken, tekenen en schilderen. Daarna op mijn middelbare school vond ik de theater multimedia lessen erg leuk. Ook heb ik altijd dansles gehad in verschillende stijlen zoals jazz, modern en klassiek ballet met elk jaar optreden in het theater.

Na mijn middelbare school wilde ik graag verder in de creatieve wereld en heb ik de MBO-studie Art & Design op het Grafisch Lyceum in Rotterdam gevolgd. Voor mijn stages heb ik gewerkt bij de Grafische Werkplaats in Den Haag en bij een reclamebureau waar ik werkzaam was als Visual designer.

Op dit moment studeer ik New Design & Attitudes op de kunstacademie Sint Joost in Breda. Hier hou ik mij vooral bezig met maatschappelijk betrokken projecten en vind ik het leuk om grafische uitingen te maken in of voor een bepaalde huisstijl.

Nu loop ik stage bij de afdeling communicatie en marketing van Theaterschool Utrecht en ga ik mij bezighouden met de huisstijl en grafische vormgeving. Ik voel mij hier al helemaal op mijn plek en ik kom er steeds meer achter wat ik na mijn studie wil doen; werken in een gezellig creatief team in de culturele sector.

neem contact op

Bestuur

Het bestuur van de stichting is momenteel als volgt samengesteld: (onbezoldigde functies)

Paul Adriaanse

voorzitter

Paul Adriaanse is directeur Onderwijs voor Professionals Binnenstad aan de Universiteit Utrecht. Hij is ook programmadirecteur van LinC (Leiderschap in Cultuur), een leiderschapsprogramma voor professionals in de cultuursector van de UU. Hij heeft ruime ervaring met uiteenlopende opdrachten voor culturele organisaties. Eerder was hij bestuurder bij Tweetakt, SJU, TivoliVredenburg, Culturele Zondagen en EKKO. Momenteel is hij ook bestuurder bij het NUT.

Sofie Bienert

secretaris

Sinds ruim 10 jaar is Sofie Bienert als partner verbonden aan LVWB Fundraising en werkt ze als adviseur, interimmanager en trainer voor opdrachtgevers uit vooral de cultuur- en zorgsector. In haar loopbaan heeft zij zich beziggehouden met vraagstukken op het gebied van communicatie en marketing, cultural governance en specialiseerde ze zich in het fondsenwervingsvak.

Als bestuurslid van Theaterschool Utrecht zet ze zich graag in voor een bloeiend theaterklimaat in haar eigen stad.

Carola van der Sluis

penningmeester

Carola heeft een eigen administratiekantoor met veel klanten uit de culturele sector. Met een achtergrond in besturen vanuit sociocratie is ze bovendien betrokken bij Theaterschool Utrecht vanuit het streven om voor iedereen een plek te creëren waar hij of zij zichzelf kan zijn.

Paula van den Elsen

algemeen bestuurslid

Paula van den Elsen is eindredacteur van cultuurprogramma’s en documentaires (tv, radio, online) bij de VPRO. Zij maakt programma’s over theater, literatuur, muziek, film en maatschappelijke thema’s. Ze was eerder bestuurslid bij EKKO. Paula ziet de vorming die Theaterschool Utrecht kan bieden als essentiële voedingsbodem voor een bloeiende culturele sector in een creatieve stad.

Ali aka Dimozi

algemeen bestuurslid

Ali aka Dimozi (1994) is geboren en getogen in Bagdad, Irak. Toen hij 13 jaar oud was, verhuisde hij naar Nederland. Voordat hij met dansen in aanraking kwam, was hij een voetballer en een freerunner. Hij vond dans door freerunnen. In 2017 heeft hij de Dansopleiding in Utrecht afgerond.

Ali werkte mee aan verschillende producties van DOX zoals Brave, Lost boys, Styx, Don’t Want to Fight; Theater Utrecht ‘Quake’. Bij Danstheater AYA danste hij in 2018 in I call my brothers, Matties in 2021 en van huischoreograaf Anne Suurendonk Liefde en dan en in 2022 Dubbelbloed een voorstelling over zijn leven samen gemaakt met Wies bloemen. In 2019 heeft Ali zijn eigen groep MENSJA Collective opgericht waar verschillende artiesten samenkomen en interdisciplinair met elkaar werken. In 2020 begon hij als docent aan het St-Gregorius College in Utrecht als dansdocent op een middelbare school.

Aram Adriaanse

algemeen bestuurslid

Aram Adriaanse kwam in 1973 naar Utrecht om te gaan studeren aan de voormalige Academie voor Expressie door Woord en Gebaar (nu HKU Theater). Na zijn afstuderen werkte hij ruim 20 jaar in Utrecht, o.a. in de Stadsschouwburg en als artistiek leider van Theater Kikker en de PaardenKathedraal (nu Theater Utrecht). Daarna werkte hij elders, o.a. als artistiek leider van Toneelgroep De Appel in Den Haag en Theatergroep De Nieuw Amsterdam. De afgelopen 20 jaar was hij verbonden aan de Toneelacademie Maastricht als speldocent op de Acteursopleiding en coördinator van de Regieopleiding. Inmiddels is hij anderhalf jaar met pensioen en wil hij zich als bestuurslid graag inzetten voor de verdere ontwikkeling van de Theaterschool Utrecht, waar een aantal van zijn Maastrichtse oud-studenten werkzaam zijn als docent.