Menu

De TheaterschoolHet team

Theaterschool Utrecht heeft een enthousiast, professioneel team. De teamleden hebben allen een achtergrond in de cultuur(educatie); de artistiek leiders specifiek als theaterdocent en -maker.

Arieke Luikinga

Artistiek leider

Ik ben opgegroeid in Culemborg. Mijn ouders stimuleerden mijn creatieve ontwikkeling. Ik was gek op tekenen, knutselen en schilderen. Niet zo gek, aangezien mijn moeder afgestudeerd is aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Toen ik 16 jaar was wilde ik iets met theater. Dat vond ik in Utrecht, op het Domplein bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ik stapte als 16-jarige alleen in de trein om wekelijks les te krijgen van een mime docent. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik voelde dat theater iets magisch is. Ik genoot ervan om die verbinding te voelen met mijn medespelers, de gezamenlijke flow en urgentie om verhalen op het podium te brengen. Ik wilde meer!

Op mijn 17e ging ik auditie doen bij verschillende theaterdocent opleidingen en ik vond mijn plekje bij ArtEZ. Daar ben ik in 2002 afgestudeerd. Ik werk de afgelopen jaren met veel liefde en plezier in het vak. Als theaterdocent, regisseur, beleidsmedewerker en locatiemanager op verschillende plekken (bij Jeugdtheater Hofplein, Het Klooster in Woerden, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, in het onderwijs en bij verschillende educatieafdelingen van gezelschappen). Nu bouw ik met diezelfde urgentie die ik voelde als 16-jarige en met veel liefde en toewijding aan Theaterschool Utrecht in de functie van Artistiek Leider.

neem contact op

Marloes Vogel

Zakelijk leider

Na mijn studie Rechten heb ik heel bewust de keuze gemaakt om terug te gaan naar mijn liefde voor het theater. Die begon bij mij op 12 jarige leeftijd toen ik met een klasgenoot mee mocht naar een theaterles in Amersfoort. Al vond ik dat toen enorm spannend, het fascineerde me zo dat ik zelf óók op toneelles wilde. Vanaf dat moment heb ik aan heel veel theaterlessen en amateur theaterproducties meegedaan zowel tijdens mijn middelbare school als gedurende mijn studie. Ik heb zelfs nog een blauwe maandag in een film meegespeeld...
Ik wilde heel graag deze passie voor theater koppelen aan mijn studie zodat ik al het moois óp het podium juist achter de schermen mogelijk kon maken. Ik kan namelijk ook intens genieten van planningen en moeilijke excel bestanden.
Via Orkater, Toneelgroep Amsterdam, Female Economy en Internationaal Theater Amsterdam ben ik doorgerold naar Theaterschool Utrecht waar ik me nu als Zakelijk Leider kan inzetten om de magie van het theater over te brengen via onze cursussen en voorstellingen.

neem contact op

Hanneke Bouwsema

Directeur a.i.

Na het vertrek van Hannah Ebbinge, zakelijk leider, heb ik vanaf januari ’24 op verzoek van het bestuur een aantal zakelijke werkzaamheden overgenomen en de Theaterschool meer overkoepelend ondersteund.

Vanaf 1 april jl. werk ik de nieuwe zakelijk leider Marloes Vogel in en rond ik de komende periode een aantal overkoepelende activiteiten af.

neem contact op

Monica Benjaminse

Programmacoördinator

Als kind was ik steeds bezig met de wereld ontdekken en die aan anderen tonen: tentoonstellingen maken van mijn schatten, berichten begraven voor mensen in de toekomst, hoorspellen maken voor wie maar wil luisteren. Op de middelbare school was ik jarenlang actief in de geschiedenisvereniging NJBG, waar ik mijn interesses kon delen en vooral heel veel plezier had. Bijna logisch vervolg was de Reinwardt Academie, HBO voor Museologie (afstudeerrichting Presentatie). Een lange, intensieve periode gewerkt bij Museum Boerhaave in Leiden als Coördinator Presentatie. Mijn hoofdtaak was kort gezegd: publiek, jong en oud, te enthousiasmeren voor de geweldige collectie. Dat was een supertoffe uitdaging!

Uiteindelijk terecht gekomen in Utrecht. Ik ben gefascineerd door theater. Wat doet theater veel met je, of je er naar kijkt (zoals in mijn geval) of er actief mee bezig bent! Dat geeft me enorm veel energie bij Theaterschool Utrecht, vooral in contact met onze cursisten én geweldige docenten.

Mij kan je altijd porren voor spannend (locatie)theater of een moderne dansvoorstelling. Ik laat me graag verrassen. Je komt me in Utrecht in vele theaters tegen.

neem contact op

Jimat Pelupessy

Talentontwikkeling Jongeren

Als kind hield ik enorm van verhalen: vertellen, lezen, schrijven. Maar daarnaast was er altijd een, voor mij vanzelfsprekende, liefde voor dans. Met een dansende zus en een huis gevuld met muziek kreeg ik alle ruimte om die interesse te onderzoeken. Als tiener volgde ik bijna dagelijks danslessen bij Utrechts Centrum voor de Kunsten, Danscentrum Utrecht, gevolgd door vooropleidingen aan CoDarts en Fontys. Dansen gaf mij een vrijheid en een kracht die ik nog niet kende. Tijdens mijn studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Bachelor Dance in Education) kwamen ook de verhalen weer terug; verhalen vertellen met je lijf en nuances in verschillende energieën. Mijn Master Theaterwetenschappen voedde mijn verhalenhonger en passie voor verhalen op het podium.

In mijn lessen gaat het ook het heel erg over samen energie maken en delen. En ook: welk verhaal vertel je over jezelf, wat is het oude verhaal en wat wil je dat het nieuwe verhaal is? Dat vind ik ook zo mooi aan mijn werk met jongeren: ik mag meelezen aan het begin van zoveel mooie verhalen.

neem contact op

Ines van Geest

marketing & communicatie

Van kleins af aan kon ik al nooit stilzitten en vond ik het fijn om mij creatief te uiten: tekenen, schilderen, verhalen schrijven, toneelstukjes bedenken en deze opvoeren voor mijn omgeving of op school. Eigenlijk word ik van alles wat met creativiteit te maken heeft enthousiast.
Op dit moment heb ik mij helemaal gevonden in improvisatietheater en in het bijzonder Theatersport, daarnaast richt ik mij op ‘creatieve denktechnieken’ binnen mijn werkveld.

Ik heb de studie Communicatie afgerond met aanvullend een post Bachelor Neuromarketing en ben inmiddels al een aantal jaar werkzaam in de Communicatie en Marketing. Sinds kort heb ik besloten om mijn hart te volgen en de omslag naar de culturele sector te maken, waar ik mij helemaal thuis voel!

Theaterschool Utrecht is voor mij al een tijdje een vertrouwde plek, ik heb zelf meerder cursussen gevolgd. Dat ik mijn liefde voor het theater- en communicatie vak nu met elkaar kan combineren voelt als een kers op de taart.

Mijn motto is om mensen met elkaar te verbinden!

neem contact op

Christle Tjon Aman

Bureaumedewerker

Ik ben al wat jaartjes bekend in het creatieve Utrecht, van startend met stagelopen bij culturele instellingen naar repeterend als fysieke speler en danser. Spelen in voorstellingen tot choreograferen voor musicals.
Maar achter de schermen werken vind ik net zo aantrekkelijk. Van verhuren tot productieleider, het kan mij niet gek genoeg. Ik ben altijd wel een regelaar geweest en heb een positieve drang om problemen op te willen lossen. Juist die hele rollercoaster aan proeverijen en ervaringen hebben mij hier gebracht bij Theaterschool Utrecht.

Ik heb de volste overtuiging dat het glas half vol is en dat je het verste komt met positiviteit. Hoe fijn is het om dat met mensen te kunnen delen in het Utrechtse werkveld der Creatieven.

neem contact op

Sharon Schipperijn

Administratie

Sinds september 2022 maak ik deel uit van het team van de Theaterschool. Mijn hele leven ben ik al op reis, zowel letterlijk als figuurlijk. Ontdekken, proeven, ruiken en absorberen. Ik heb veel van de wereld gezien, maar ook in mijn arbeidsleven heb ik veel ervaringen opgedaan. Dat ik vanuit het basisonderwijs en Cultuur19 (Leidsche Rijn), nu bij de Theaterschool mag werken is een mooi vervolg. Collega’s en cursisten die met passie voor toneel en kunst hun werk en/of hobby uitvoeren. Creatief bezig zijn en zo de wereld een beetje mooier maken!

Ik ben echt een regelaar en hou ervan om zaken voor zowel docenten als cursisten in orde te maken. Voor (administratieve) vragen kun je altijd bij mij terecht.

neem contact op

Bestuur

Het bestuur van de stichting is momenteel als volgt samengesteld: (onbezoldigde functies)

Paul Adriaanse

voorzitter

Paul Adriaanse is directeur Onderwijs voor Professionals Binnenstad aan de Universiteit Utrecht. Hij is ook programmadirecteur van LinC (Leiderschap in Cultuur), een leiderschapsprogramma voor professionals in de cultuursector van de UU. Hij heeft ruime ervaring met uiteenlopende opdrachten voor culturele organisaties. Eerder was hij bestuurder bij Tweetakt, SJU, TivoliVredenburg, Culturele Zondagen en EKKO. Momenteel is hij ook bestuurder bij het NUT.

Sofie Bienert

secretaris

Sinds ruim 10 jaar is Sofie Bienert als partner verbonden aan LVWB Fundraising en werkt ze als adviseur, interimmanager en trainer voor opdrachtgevers uit vooral de cultuur- en zorgsector. In haar loopbaan heeft zij zich beziggehouden met vraagstukken op het gebied van communicatie en marketing, cultural governance en specialiseerde ze zich in het fondsenwervingsvak.

Als bestuurslid van Theaterschool Utrecht zet ze zich graag in voor een bloeiend theaterklimaat in haar eigen stad.

Peter de Haan

penningmeester

Voor Peter is de kunst en cultuursector al 30 jaar 'zijn' sector en, hoewel geboren in Rotterdam, is Utrecht al lang 'zijn' stad. Kunst en cultuur geven voor hem betekenis en zijn waarden-makers in de samenleving en dat geldt dus ook voor de Theaterschool Utrecht.

Peter werkte eerder in o.a. Utrecht bij de Universiteit Utrecht en de stichting Vrede van Utrecht en is nu directeur van wetenschapsmuseum Museon-Omniversum in Den Haag. Hij is bestuurslid van o.a. de stichting Sharing Arts Society en museum en sterrenwacht Sonnenborgh.

Paula van den Elsen

algemeen bestuurslid

Paula van den Elsen is eindredacteur van cultuurprogramma’s en documentaires (tv, radio, online) bij de VPRO. Zij maakt programma’s over theater, literatuur, muziek, film en maatschappelijke thema’s. Ze was eerder bestuurslid bij EKKO. Paula ziet de vorming die Theaterschool Utrecht kan bieden als essentiële voedingsbodem voor een bloeiende culturele sector in een creatieve stad.

Aram Adriaanse

algemeen bestuurslid

Aram Adriaanse kwam in 1973 naar Utrecht om te gaan studeren aan de voormalige Academie voor Expressie door Woord en Gebaar (nu HKU Theater). Na zijn afstuderen werkte hij ruim 20 jaar in Utrecht, o.a. in de Stadsschouwburg en als artistiek leider van Theater Kikker en de PaardenKathedraal (nu Theater Utrecht). Daarna werkte hij elders, o.a. als artistiek leider van Toneelgroep De Appel in Den Haag en Theatergroep De Nieuw Amsterdam. De laatste twintig jaar van zijn werkzame leven was hij verbonden aan de Toneelacademie Maastricht als speldocent op de Acteursopleiding en coördinator van de Regieopleiding. In 2023 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor de podiumkunsten. Na zijn pensionering zet hij zich als bestuurslid graag in voor de verdere ontwikkeling van de Theaterschool Utrecht, waar een aantal van zijn Maastrichtse oud-studenten werkzaam zijn als docent.