Menu

CursussenImproviseren 1

Geniet je ook zo van programma’s zoals ‘De Vloer Op’? Ga de uitdaging aan en haal het uiterste uit een improvisatie. Voel je vrij en ontdek waar de scène je heen kan brengen. Gewoon lekker improviseren.

Bij Improvisatietheater ligt de nadruk op het spelen van verschillende improvisatievormen zonder wedstrijdelement zoals bij Theatersport. Het gaat hier om zeer creatieve, verrassende lessen waarin je leert werken aan voorwaarden om in een improvisatie te spelen..
Hoe kom je tot een mooie, ontroerende of spannende improvisatiescène? Je oefent met scènes vanuit het niets, maar ook met dilemma's zoals in het tv-programma 'De Vloer Op'. Je leert je eigen verbeelding grenzeloos te maken en onvoorwaardelijk in het diepe durven te springen.

Spelenderwijs werk je aan

  • Basis van de improvisatiestructuur en spelvormen
  • Spelplezier
  • Samenwerken en samen spelen
  • Verhaalopbouw en inleving
  • Het opbouwen van een rol
  • Spelen in het hier-en-nu

Improviseren 1 is een basiscursus en iedereen is welkom. Heb je al meer ervaring met Improvisatietheater of Theatersport, dan kan je kiezen voor de vervolgscursus Improviseren 2.

Over de docent

Ron van Lente

Ron werkt al meer dan 35 jaar als acteur bij diverse theatergezelschappen. Het Noord Nederlands Toneel, Het Filiaal Theatermakers, Het Laagland, Schippers en van Gucht. Ook is hij in verschillende tv series te zien geweest zoals, Stanley H, Hollands Hoop 3 en Thuisfront. Sinds 2009 geeft hij les bij verschillende instanties en heeft zich gespecialiseerd in fysiek theater met technieken vanuit het Grotowski model en methode Lecoq. “Als speler ben je een onbeschreven blad, vol nieuwsgierigheid en open naar de wereld. Spelen is altijd een zaak van leven en dood.”

lees meer neem contact op