Menu

CursussenMusical 2

Wil je leren acteren, dansen en zingen zoals in de grote musicals? Dan zijn de musicallessen iets voor jou.

Tijdens deze cursus wordt gewerkt met de drie disiciplines van musical: dans, zang en spel. Enige ervaring is wenselijk want in deze cursus gaan we al wat verder in op verschillend repertoire. Denk aan verschillende stijlen binnen het musical repertoire en ook het combineren van de disiciplines. Ook solo zang en meerstemmig zingen zal voorbij komen.

De eerste weken zal veel gewerkt worden aan losse scenès, nummers en choreografieën en in het tweede deel van de cursus wordt een aantal lessen gewerkt aan verdieping van een musical. Hierin zul je ervaren hoe het is als de disciplines samenkomen.

Je leert geloofwaardig te spelen, over samenspel, je leert je grenzen te verleggen, inleving, tekstbehandeling en natuurlijk spelplezier.

We werken in deze cursus aan de volgende competenties

  • Verdieping van spel, dans en zang
  • Spelplezier en zelfvertrouwen
  • Samenspel

Musical is voor iedereen die naast het spelen ook les wil krijgen in dansen en zingen. Lijkt het jou leuk verder met deze disciplines in uiteenlopend musical repertoire aan de slag te gaan? Dan is dit jouw cursus. Je krijgt grotendeels les in acteren en een aantal lessen worden verzorgd door een dansdocent en door een zangdocent.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Eline Koelmans

Opleiding: Fontys Docent Theater. Werk: Theaterdocent bij Cultuur Onderwijs, UCK Jeugdtheaterschool, docent VO Revius (Wijk bij Duurstede), theatermaker bij locatietheatergroep Locus (Deventer), actrice en maker bij collectief de dochters (Utrecht), trainingsactrice Fontys (Eindhoven en Tilburg). De laatste jaren geef en ontwikkel ik veel projecten in het primair en voortgezet onderwijs en ben ik CO-teacher in het onderwijs.

lees meer neem contact op

Nina Leisink

Opleiding: Fontys Hogeschool voor de Kunsten Musicaltheater, Opleiding Vocal Education, Meisner Toneelacademie Werk: Zangeres en docent zang, dans en musical op muziekscholen en in het onderwijs.

lees meer neem contact op