Menu

FAQVeelgestelde vragen over de genomen Corona-maatregelen

Vanaf 19 mei zijn de nieuwe cursussen Jeugd gestart, de cursussen aan volwassenen zijn vanaf maandag 14 juni van start gegaan.

In september gaan we van start met ons Najaarsaanbod '21!

...over corona-maatregelen

 • Wordt er 1.5 m afstand gehouden tijdens de les?

  Iedereen van 18 jaar of ouder houdt 1,5 meter afstand tot elkaar, behalve als dit niet kan voor het uitoefenen van de activiteit. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij dansen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen. Jongeren van 13 tot en met 17 hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden

  De docent houdt 1.5 m standaard afstand tot de deelnemers, ook bij kinderen en jongeren. Meer info over de afstandsregels vind je hier.

 • Hoe is de ventilatie in de leslokalen?

  Gemeente Utrecht is eigenaar van het pand Domplein 4. Gemeente Utrecht volgt de inzichten en aanwijzingen van het RIVM voor ventilatie in gebouwen. Het RIVM meldt dat op basis van de huidige inzichten niet is aangetoond dat aerogene transmissie (besmetting via de lucht) een rol speelt in de verspreiding van COVID-19.
  Gemeente Utrecht (Utrechtse Vastgoed Organisatie) heeft bevestigd dat Domplein 4 op verschillende plekken is voorzien van afzuigventilatoren. Bij afzuigventilatoren wordt er verse lucht in de (verblijfs)ruimtes aangezogen en via het centrale punt met de ventilator afgezogen. De luchtbehandelingskast zuigt 100% buitenlucht aan. Er is dus geen sprake van recirculatie van lucht.

 • Welke maatregelen zijn er verder in het gebouw genomen?

  Theaterschool Utrecht zorgt proactief voor extra frisse lucht in de lokalen door de bestaande afzuigventilatie in te schakelen en de lucht regelmatig te verversen door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten, zowel gedurende de lessen alsook tijdens pauzes en na de lessen.

  Alle zalen worden dagelijks volledig schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Toiletgroepen worden elke dag dat het pand open is schoongemaakt. Daarnaast wordt op dagen dat we open zijn de deurklinken een aantal keer extra afgenomen met een desinfecterend middel.

 • Wie ziet er toe op naleving van de regels?

  Door onze toezichthouders en docenten wordt toegezien op de naleving van de maatregelen, richtlijnen en protocollen. Indien maatregelen niet worden nageleefd kan een (tijdelijk) verbod opgelegd worden tot aanwezigheid op het terrein van de accommodatie.

 • Hoe groot zijn de groepen?

  Bij de grootte van de groepen houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. Volwassenen laten we 1.5 m afstand houden, daarom zijn de groepen kleiner dan gebruikelijk en zijn ze afgestemd op de grootte van het lokaal.

  Onze groepen Volwassenen hebben niet meer dan 12 volwassen deelnemers.

  Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt de regel van 1.5 m afstand niet. De groepen hebben maximaal 15 deelnemers, meestal minder.

 • Wat doe ik als ik ziek ben?

  We volgen ook hier de landelijke richtlijnen. Als je gezondheidsklachten hebt, kom je niet naar de les (kinderen van basisschool-leeftijd uitgezonderd). Je kan je afmelden bij de docent of anders via info@theaterschoolutrecht.nl

  Heb je een positieve uitslag van een Coronatest, meld dat dan bij je docent en ook bij info@theaterschoolutrecht.nl. Theaterschool Utrecht kan dan handelen en zo nodig andere deelnemers inlichten.

 • Kan ik me nog afmelden na start van de cursus als ik me niet op mijn gemak voel?

  Dat kan helaas niet. We horen je zorg dan graag en kijken vervolgens samen hoe we je zorg kunnen wegnemen. Mail ons dan op info@theaterschoolutrecht.nl.

 • Wat gebeurt er als een mede-cursist of docent positief is getest op Corona?

  Op dit moment is de regel in Nederland is dat iedereen met een positieve uitslag tien dagen thuis blijft. Ook huisgenoten blijven dan thuis, ook al hebben ze zelf geen klachten. Als je na 24 uur klachtenvrij blijft hoef je niet thuis te blijven.

  Ook de nauwe contacten die uit bron- en contactonderzoek naar voren komen, wordt gevraagd om tien dagen thuis te blijven en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten. Nauwe contacten zijn mensen die langer dan 15 minuten op 1,5 meter afstand zijn geweest van iemand die positief is getest.

 • Wat gebeurt er als er door nieuwe richtlijnen of een volgende lockdown de lessen niet door kunnen gaan?

  We kunnen en willen nu geen (financiële) besluiten nemen over mogelijke andere scenario’s, omdat het afhangt van welke Coronamaatregelen getroffen worden. Pas dan weten we wat we kunnen doen om cursisten tegemoet te komen. Mocht zich een situatie voordoen dat we niet binnen lesgeven dan zullen we in eerste instantie zo goed mogelijk de alternatieven aanbieden: online en/of later inhalen.