Menu

FAQVeelgestelde vragen over de genomen Corona-maatregelen

We zijn weer open! Vanaf 15 januari 2022 gelden nieuwe richtlijnen. Voor meer info klik hier.

...over corona-maatregelen

 • Heb ik een coronapas nodig?

  Moet er volgens de richtlijnen een coronatoegangsbewijs (CTB) getoond worden, dan vragen we dat bij het betreden van het leslokaal/repetitieruimte.

 • Welke maatregelen zijn er verder in het gebouw genomen?

  Theaterschool Utrecht zorgt proactief voor extra frisse lucht in de lokalen door de bestaande afzuigventilatie in te schakelen en de lucht regelmatig te verversen door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten, zowel gedurende de lessen alsook tijdens pauzes en na de lessen.

  Toiletgroepen worden elke dag dat het pand open is schoongemaakt.

  Domplein 4 is een multifunctionele locatie, daarom geldt in het gehele pand een mondkapjesplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en vragen we om 1,5 meter afstand te houden.

  Voor cursisten van 18+ jaar betekent dit concreet dat er gevraagd gaat worden naar de coronapas en legitimatie om toegang te krijgen tot de les-/repetitieruimte. Bij het betreden van de les-/repetitieruimte komt de mondkapjesplicht en 1,5 meter afstand te vervallen.

  De basisregels blijven onverminderd bestaan: lees hier meer.

 • Wordt er 1.5 m afstand gehouden tijdens de les?

  We houden de geldende richtlijnen aan. 1.5 m afstand houden is niet verplicht.
  We vragen iedereen waar mogelijk elkaar de ruimte te geven. In de gangen van onze locaties vragen we 1.5 m afstand te houden.

 • Hoe is de ventilatie in de leslokalen?

  Gemeente Utrecht is eigenaar van het pand Domplein 4. Gemeente Utrecht volgt de inzichten en aanwijzingen van het RIVM voor ventilatie in gebouwen. Het RIVM meldt dat op basis van de huidige inzichten niet is aangetoond dat aerogene transmissie (besmetting via de lucht) een rol speelt in de verspreiding van COVID-19.
  Gemeente Utrecht (Utrechtse Vastgoed Organisatie) heeft bevestigd dat Domplein 4 op verschillende plekken is voorzien van afzuigventilatoren. Bij afzuigventilatoren wordt er verse lucht in de (verblijfs)ruimtes aangezogen en via het centrale punt met de ventilator afgezogen. De luchtbehandelingskast zuigt 100% buitenlucht aan. Er is dus geen sprake van recirculatie van lucht.

 • Hoe groot zijn de groepen?

  Bij de grootte van de groepen houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. Onze groepen Volwassenen hebben niet meer dan 12 volwassen deelnemers. De groepen Jeugd hebben maximaal 15 deelnemers, meestal minder.

 • Wat doe ik als ik ziek ben?

  We volgen ook hier de landelijke richtlijnen. Als je gezondheidsklachten hebt, kom je niet naar de les (kinderen van basisschool-leeftijd uitgezonderd). Je kan je afmelden bij de docent of anders via info@theaterschoolutrecht.nl

  Heb je een positieve uitslag van een Coronatest, meld dat dan bij je docent en ook bij info@theaterschoolutrecht.nl. Theaterschool Utrecht kan dan handelen en zo nodig andere deelnemers inlichten.

 • Kan ik me nog afmelden na start van de cursus als ik me niet op mijn gemak voel?

  Dat kan helaas niet. We horen je zorg dan graag en kijken vervolgens samen hoe we je zorg kunnen wegnemen. Mail ons dan op info@theaterschoolutrecht.nl.

 • Wat gebeurt er als een mede-cursist of docent positief is getest op Corona?

  We volgen hier de adviezen die de GGD in elk individueel geval geeft.

 • Wat gebeurt er als er door nieuwe richtlijnen of een volgende lockdown de lessen niet door kunnen gaan?

  We kunnen en willen nu geen (financiële) besluiten nemen over mogelijke andere scenario’s, omdat het afhangt van welke Coronamaatregelen getroffen worden. Pas dan weten we wat we kunnen doen om cursisten tegemoet te komen. Mocht zich een situatie voordoen dat we niet binnen lesgeven dan zullen we in eerste instantie zo goed mogelijk de alternatieven aanbieden: online en/of later inhalen.