Menu

FAQVeelgestelde vragen over corona

Er zijn geen coronamaatregelen meer van toepassing op Theaterschool Utrecht. Toch nog vragen over corona?

...over corona-maatregelen

 • Welke maatregelen zijn er in het gebouw genomen?

  Theaterschool Utrecht zorgt met de pandbeheerder voor frisse lucht in de lokalen met de afzuigventilatie in te schakelen en de lucht regelmatig te verversen door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten, zowel gedurende de lessen alsook tijdens pauzes en na de lessen.

  Toiletgroepen worden dagelijks schoongemaakt.

  De basisregels blijven bestaan: lees hier meer.

 • Hoe is de ventilatie in de leslokalen?

  Gemeente Utrecht is eigenaar van het pand Domplein 4. Gemeente Utrecht volgt de inzichten en aanwijzingen van het RIVM voor ventilatie in gebouwen.

  Gemeente Utrecht heeft bovendien bevestigd dat Domplein 4 op verschillende plekken is voorzien van afzuigventilatoren. Bij afzuigventilatoren wordt er verse lucht in de ruimtes aangezogen en via het centrale punt met de ventilator afgezogen. De luchtbehandelingskast zuigt 100% buitenlucht aan. Er is dus geen sprake van recirculatie van lucht.

 • Wat doe ik als ik ziek ben?

  We volgen ook hier de landelijke richtlijnen die op dat moment gelden. Je kan je afmelden bij de docent of anders via info@theaterschoolutrecht.nl .

 • Kan ik me nog afmelden na start van de cursus als ik me niet op mijn gemak voel?

  Dat kan helaas niet. We horen je zorg dan graag en kijken vervolgens samen hoe we je zorg kunnen wegnemen, of gaan op zoek naar een alternatieve cursus die start in hetzelfde seizoen. Dit geldt ook in geval cursist na aanvang van de cursus langdurig ziek raakt en niet meer kan deelnemen. Mail ons dan op info@theaterschoolutrecht.nl.

 • Wat gebeurt er als er door nieuwe richtlijnen of een volgende lockdown de lessen niet door kunnen gaan?

  We kunnen en willen nu geen (financiële) besluiten nemen over mogelijke andere scenario’s, omdat het afhangt van welke coronamaatregelen getroffen worden. Pas dan weten we wat we kunnen doen om cursisten tegemoet te komen. Mocht zich een situatie voordoen dat we niet binnen lesgeven dan zullen we in eerste instantie zo goed mogelijk de alternatieven aanbieden: later inhalen en/of online.

 • Wat gebeurt er als ik me nu inschrijf voor een cursus die start in voorjaar 2023 en er komt een lock-down?

  Theaterschool Utrecht stelt de cursus uit waarbij we ervoor zullen zorgen dat de laatste les vóór de zomervakantie valt. In de regel vinden er geen online lessen plaats tenzij een docent in nauw overleg met de groep hiertoe besluit. De Vooropleiding en het Tussenjaar zullen bij uitzondering wel online les krijgen.