Menu

JongerenProductieklas

Het duurt even voordat de mensen begrijpen wat er aan de hand is. De zee komt elke dag een kilometer verder het land in. Polders aan de kust lopen vol, vakantiehuisjes ook. De minister-president geeft een persconferentie. De duinkonijnen besluiten allemaal op hetzelfde moment te vertrekken. De vissen zijn juist verheugd over de uitbreiding van hun leefgebied. De Action maakt reclame voor reddingsvesten: 4 voor de prijs van 3! En wetenschappers komen van heinde en verre om dit zeldzame fenomeen te onderzoeken, terwijl alle Nederlanders naar Duitsland vluchten.

Wat zou er gebeuren als de zee heel Nederland beetje bij beetje zou overspoelen? Hoe zouden verschillende mensen reageren? De kinderen, de vuilnismannen, de bankiers? De vissen? De gebouwen? En wat zou de zee er eigenlijk zelf van vinden? Aan de hand van onze eigen verbeelding maken we een voorstelling waarin we onze antwoorden op die, en meer, vragen laten zien.

In het begin van de repetitieperiode gaan we kennismaken met elkaar, veel spelen, scènes maken en hebben we gesprekken over het onderwerp. Aan de hand van de eerste periode schrijft de regisseur een script waarin verschillende theatervormen zich afwisselen. Zo vertellen we de verhalen met tekst, beweging, video, decor, kostuum en……. We maken de voorstelling samen als een theatercollectief. De regisseur Jesse doet de eindregie en als alles klaar is spelen we onze voorstelling voor het publiek.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Fantasie en creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Performen voor publiek
  • Vormgeven van eigen ideeën
  • Communiceren met publiek
  • Leren kennen van verschillende theatervormen

De Productieklas 12-15 jaar is bedoeld voor jongeren die al enige ervaring hebben met theater. Misschien op school of misschien heb je al een andere theatercursus gedaan. Als je al een beetje ervaring hebt dan ben je welkom om deel te nemen aan deze Productieklas.

Het idee voor deze voorstelling komt van het boek Zee Nu, van Eva Meijer.

Over de docent

Jesse van Delft

Opleiding: Docent Theater ArtEZ Arnhem, Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan Universiteit Utrecht. Werk: Theaterdocent voor o.a. Theaterschool Utrecht, Het Filiaal Theatermakers en in het onderwijs als vakleerkracht Boeddhistisch Vormingsonderwijs. Kunsteducatie maker voor theatergezelschap Het Houten Huis en Festival Tweetakt en maker van eigen performance werk i.s.m. anderen.

lees meer neem contact op