Menu

JongerenTheater4Daagse in de zomervakantie

Geef je op voor de Theater4Daagse tijdens de zomervakantie. Samen maken we in vier dagen een voorstelling: theatermaken, acteren, spelen, ijsjes eten op het binnenplein, aan de slag met vormgeving, decor, kostuums en uiteindelijk de voorstelling spelen voor publiek.

Spelenderwijs werken we aan:

  • creativiteit
  • spelplezier
  • samenwerken en samen spelen
  • communiceren
  • presenteren

Thema: Liegen

Een klein dorp aan de kust met veel verschillende mensen. Ons kent ons. Iedereen is eerlijk. Er is niemand die kan liegen. Dat is niemand ooit geleerd. Dat zorgt voor gigantische problemen.

Als je verliefd bent, iemand haat, je doodziek voelt, geen zin hebt in school of werk, iemand vermoord hebt of dat je ergens geen zin in hebt, dan wordt dat direct verteld.
Tot op een dag iemand getroffen wordt door de bliksem en het overleeft.
Deze persoon wordt wakker en komt achter iets vreemds. Hij kan zeggen wat hij wil ook al is het niet waar en iedereen gelooft hem.

In deze week maken we gezamenlijk een voorstelling vanuit het thema liegen. Waar liegen mensen allemaal over en wat gebeurt er als iedereen eerlijk is?
We gaan werken vanuit verschillende personages en aan het eind van de week hebben we een dorp vol leugens en uiteenlopende personages gecreëerd.

Wij verzorgen fruit, koekjes, drinken en ijsjes. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docent

Boaz van Rooij

Opleiding: Afgestudeerd als Theater Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Ik werk als theaterdocent bij Maas Theater en Dans, als trainer/trainingsacteur voor de UU en HKU en als maker/acteur bij Jeugdtheatercollectief Neuswijs. Ik ben altijd op zoek naar de beste vorm die past bij het verhaal dat verteld wordt, denk daarbij aan open en gesloten dramaturgische voorstellingen tot aan theaterwandelingen, participerende voorstellingen, installaties, luisterverhalen en performances. Verhalen uit de omgeving zorgen voor directe inspiratie in lessen en maakprocessen.

lees meer neem contact op