Theaterschool Utrecht - Vooropleidingen

Wil je je oriënteren op een theateropleiding? Zoek je verdieping en wil je je talenten verder ontwikkelen? Dan kun je een van de vooropleidingen volgen.

LOT
De Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen (LOT) is een dag in de week, op zaterdag. Dat kan combineren met je eindexamenjaar. De LOT is een speciaal programma om je talenten verder te ontwikkelen. Je gaat ontdekken wat er allemaal mogelijk is en welke theateropleidingen passen bij wat jij wil en kan. Naast de lessen gaan we verschillende theateropleidingen bezoeken en stimuleren we voorstellingsbezoek. Dan ben je in Utrecht op de goede plek!

Vooropleiding Theater
Wil je na je middelbare school een tussenjaar en fulltime met theater bezig zijn?  Dan kun je de Vooropleiding Theater doen. Samen met je klas en met de professionele theaterdocenten en theatermakers neem je een sprong in het diepe. Je krijgt, net als bij de LOT, een coach en mentor die samen met jou je ontwikkeling volgt. De Vooropleiding heeft een nauwe samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Selectiedag
Voor beide vooropleidingen geldt dat je eerst een selectie moet doen. We kijken naar je niveau, inzet, talent, motivatie, lef, theatraliteit en creativiteit.

Studiebelasting
Gemiddeld 25 lesuren per week; daarnaast zelfwerkzaamheid, als ook voorstellingen bezoeken, thuiswerk e.d.

Volg de vooropleidingen ook via Instagram

Aanbod Vooropleidingen

De Vooropleiding (16-25 jr) start maandag 7 september 2020.
De Landelijke Orientatiecursus Theaterscholen (15-22 jr) start zaterdag 12 september 2020.

Wil je deelnemen aan de Vooropleiding of Landelijke Orientatiecursus Theaterscholen? Meld je dan eerst aan voor één van de Selectiedagen!

Zaterdag  13 juni 2020

Zaterdag  22 augustus 2020