Menu

CursussenMasterclass Acteren

Speciaal voor de ervaren spelers heeft Urmie Plein een mooi aanbod: een Masterclass Acteren!

Actrice Urmie Plein won in 2023 de Colombina; de toneelprijs voor de meest indrukwekkendste vrouwelijke bijdragende rol. Ze won de prijs voor haar rol in de voorstelling ‘Ik zeg tochh sorry’ van Raymi Sambo en Theatergroep Aluin.

Urmie geeft deze Masterclass speciaal voor spelers die wat uitdaging en verdieping zoeken. Je gaat aan de slag met een scene of een tekst (monoloog) uit een theatertekst. Je kan je individueel opgeven voor deze Masterclass. Dan kies je een tekst, bijvoorbeeld een monoloog, waar jij graag mee wil werken. Je kan je ook als tweetal aanmelden en dan samen een scene kiezen (dialoog) waar jullie graag aan willen werken.

Je werkt deze Masterclass aan:

  • Spelen met tekst
  • Verdiepen van je spel
  • Tekstbehandeling
  • Spel inzicht
  • Elementaire spelvaardigenheden
  • Plezier
  • Samenspel en feedback

Het is de bedoeling dat je zelf het tekstmateriaal kiest waar je mee wil werken. Bijvoorbeeld materiaal uit een voorstelling of een cursus die je eerder hebt gespeeld. Je kan ook zoeken in de bundel ‘Nu ben ik alleen’. Of op internet zoeken naar materiaal zoals bijvoorbeeld hier.

Deze Masterclass is voor spelers die al wat ervaring hebben zoals Acteren 1, 2 of 3, HUISgezelschap, (Kort) STUKmaken, Productiecursus, Meisnerworkshop of elders ervaring hebben opgedaan.

Over de docent

Urmie Plein

Opleiding: In 1993 afgestudeerd Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Werk: Spelen bij de volgende theatergezelschappen: Bonheur, Raymi Sambo Maakt, het Nationale Theater, Vis à Vis, Senf theater producties Stichting Theateralliantie, ITA. Daarnaast speelde ik in een groot aantal Nederlands tv-series,- en films, zoals de rol van Deloris de Vroom in de succesvolle A'dam- E.V.A, Skin, Maud en Babs, 20 jaar Koninkrijk, De Toekomst is Fantastisch, Ik Weet Wie Je Bent, Baantjer, De Twaalf van Schouwendam, Meisjes van plezier, Red Light, Diepe Gronden. Op het witte doek was ik te bewonderen in speelfilms als Alleen maar nette Mensen van Lodewijk Crijns, Koning van Katoren van Ben Sombogaart, The Domino Effect van Paula van der Oest, Rafaël van Ben Sombogaart, April May en June van Will Koopman. Op 17 september 2023 heb ik de Colombina in ontvangst mogen nemen. De Colombia is een toneelprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de actrice die naar het oordeel van de Nederlandse Toneeljury de meest indrukwekkendste vrouwelijke bijdragende rol heeft vertolkt. Op het witte doek was ik te bewonderen in speelfilms als Alleen maar nette Mensen van Lodewijk Crijns, Koning van Katoren van Ben Sombogaart, The Domino Effect van Paula van der Oest, Het Leven volgens Nino van Simone van Dusseldorp, Rafaël van Ben Sombogaart en Bloody Marie van Guido van Driel en Lennert Hillege, April, May en June van Will Koopman en de series De Twaalf van Schouwendam, Baantjer: Het Begin en het tweede seizoen van Meisje van Plezier. In 2024 zal ik te zien zijn in voorstellingen van diverse theatergezelschappen: Rose stories - 233 graden Celsius, Vis à Vis - Silo 8, ITA - De Dokters, Raymi Sambo Maakt en bij De Obama's Verder ben ik verbonden aan: - Jeugdtheater Hofplein als speldocent en de Hogeschool Avans Plus als simulatie actrice

lees meer neem contact op