Menu

TussenjaarTussenjaar

Heb jij net een lange periode van school achter je en twijfel je over de volgende stap? Raak je verstrikt in alle mogelijkheden die er zijn en lukt het nog niet een keuze te maken? Kies dan voor een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht. Maak kennis in een motivatiegesprek of stel je vragen in een online vragenuurtje.

Waarom?

Wij bieden een leuk jaar waarin je nog niet hoeft te kiezen, maar met allerlei mogelijkheden om op een creatieve manier bezig te zijn met kunst en cultuur, over jezelf te leren en vervolgstappen te maken.

Een jaar om te ontdekken waar je enthousiast van wordt, waar je goed in bent en wat je nieuwsgierig maakt. We garanderen je dat je na dit jaar meer inzicht hebt gekregen in wie jij bent en wat je zoekt. Je zal klaar zijn om de volgende stap te zetten.

Er is geen toelating nodig voor dit jaar, wel moet je een startkwalificatie hebben en nodigen we je uit voor een motivatiegesprek. Je wordt vervolgens deel van een vaste groep studenten met wie je het jaar doorloopt. Jullie delen bij de start in ieder geval één ding: een liefde voor de podiumkunsten.

Wat ga je doen?

Een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht bestaat uit een gevarieerd programma van lessen op het gebied van dans, zang en theater. In verschillende blokken krijg je vak-lessen die ook samen met jou geëvalueerd worden. Daarnaast zijn er naast de reguliere lessen de Labs. In deze Lab-dagen krijg je veel verschillende workshops aangeboden, zowel op het gebied van theater als andere disciplines of sectoren. Uitgangspunt is altijd dat ze je inspireren, je tot nadenken zetten en je blik verruimen. Je bezoekt voorstellingen en maakt ze natuurlijk ook zelf! Van begin tot eind zoals jij en je medestudenten dat willen.
Het Tussenjaar is 1 groep van circa 12-18 deelnemers. Je krijgt de meeste lessen met je klas. Soms zijn er ook projecten in kleiner groepjes. Daarnaast heb je een persoonlijke coach met wie je je ontwikkelingen, valkuilen, ambities en twijfels kunt bespreken.


Inschrijven

Lijkt het Tussenjaar je wel wat en overweeg je je in te schrijven? Meld je dan éérst aan voor een motivatiegesprek.
Hierin kan je vertellen waarom het Tussenjaar je aanspreekt en kunnen wij al je vragen beantwoorden.

Meld je aan voor een motivatiegesprek door een mail te sturen naar: tussenjaar@theaterschoolutrecht.nl
Wij nemen z.s.m. contact met je op.

Na het motivatiegesprek met de docent of coach hoor je of het Tussenjaar bij je past, heb je zelf een beter beeld en maak je de beslissing om je in te schrijven voor het Tussenjaar. Wil je na het motivatiegesprek graag een kennismakingsles volgen? We organiseren in de maand juni een kennismakingsles voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor het Tussenjaar. Na deze kennismaking kan je altijd nog beslissen om je toch af te melden.

Vragen?

Heb je vragen over het Tussenjaar? Je kan ons altijd mailen (tussenjaar@theaterschoolutrecht.nl)!

Bekijk hier de FAQ met alle veelgestelde vragen en antwoorden.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Jimat Pelupessy

Opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Bachelor Dance in Education, UvA Master Theaterwetenschappen. Werk: Onder andere als dans- of theoriedocent bij AHK-opleidingen Docent Dans (Amsterdam), Buitenkunst (Drenthe), Parnassos Cultuurcentrum (Utrecht), Balletschool de Toverfluit (Amsterdam). Tevens werkzaam als subsidie-adviseur (Gemeente Utrecht, Provincie Noord-Brabant). Momenteel Coördinator Talentontwikkeling jongeren bij Theaterschool Utrecht en mentor, coach en docent bij het Tussenjaar en de Vooropleiding.

lees meer neem contact op

Lize van Olden

Opleiding: Acting HKU, Theaterdocent Toneelacademie Maastricht. Werk: Vanaf 2006 werkzaam als actrice (o.a. Het Nationale Toneel, Het NUT, Aluin, RoTheater.) Vanaf 2008 daarnaast ook werkzaam als theaterdocent voor allerlei verschillende doelgroepen, zowel op Jeugdtheaterscholen als binnen het voortgezet- en basisonderwijs. Vanaf 2012 ook onderdeel van cabaretduo OLDENHERMANNS (Cameretten juryprijs 2014).

lees meer neem contact op

Bente van Arkel

Als docent en dramaturg daag ik je met humor en enthousiasme uit om uit je comfortzone te stappen of die comfort vooral juist flink onder de loep te nemen. Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs) en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op

Eva Bervoets

Opleiding: Toneelacademie Maastricht Performance, PAO Docent. Werk: Theater & performance docent o.a. op het UCK, Jeugdtheater Hofplein, Jeugdtheaterschool Rabarber, Centrum voor de Kunsten De Nieuwe Veste, Centrum voor de Kunsten FluXus. Performer/theatermaker/videokunstenaar o.a. bij Buro Curious, Bervoets & Nijenhuis, Tolhuistuin en Het Huis Utrecht.

lees meer neem contact op

Leonie Bos

Opleiding: Rockacademie (HBO Bachelor of Music). Werk: Bells Of Youth (DWDD, Sziget, Zwarte Cross, 3FM, radio 2 & radio 1); Sessie zangeres in verschillende studio's. The Amsterdam Vocal Company; Boekvis Producties met diverse muzikale projecten voor in het Theater en Educatie; Voice Over voor Radio, TV, en Online producties. Muzikale regie Toneelschuur Productie Starring#23: Sarah’s Partijtje (Haarlem 2021); Muzikale begeleiding bij Toneelmakerij Productie: Zorgvlied. (Amsterdam 2022).

lees meer neem contact op

Natasja Looman-van Beem

Opleiding: Docent & regisseur Toneelacademie Maastricht, Docent Drama ArtEZ, Vooropleiding Theater UCK. Werk: Jongerencoach bij Breekjaar, Theaterdocent voortgezet onderwijs en Pabo, Regisseur & theatermaker Stichting Kikid, Regisseur Kerst in het Julianapark, Regie Vocal Group VOÏSZ, Creatief coach HARTVOORJE, eigen praktijk aan huis en ooit begonnen als actrice en peer-educator bij Theatergroep DOX.

lees meer neem contact op

Linar Ogenia

Opleiding: sinds mijn achtste doe ik Taekwondo. In mijn puberteit was ik ook een Wu-tang clan fan en kwam ik in aanraking met breakdance. Tijdens de Mime-opleiding begon mijn onderzoek naar hoe ik gevechtskunst kon gebruiken in spel en theatermaken. Werk: mime en dans training aan acteurs en dansers.

lees meer neem contact op