Menu

ProjectenTSU Herdenkt

TSU Herdenkt bestaat uit de projecten: Theater Na de Dam en Theater voor Keti Koti. Tijdens onze projecten halen we persoonlijke verhalen op en onderzoeken we de effecten op de samenleving van de Tweede Wereldoorlog en het koloniale verleden van Nederland. Deze verhalen maken we bespreekbaar met deelnemende jongeren en het publiek van de eindvoorstellingen.

Theater Na de Dam

Hier gaan de deelnemers van het Tussenjaar in gesprek met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt in Utrecht. Het gesprek over oorlog, gebrek aan vrijheid en verlies geeft de jongeren stof tot nadenken en maken van een voorstelling vanuit hun perspectief. De voorstelling is op 4 mei rond Dodenherdenking.
Dit project is een samenwerking tussen TSU, Bibliotheek Utrecht en Theater Na de Dam (landelijk)

Theater voor Keti Koti

Keti Koti is een feestdag die op 1 juli wordt gevierd ter viering van de afschaffing van de slavernij. De naam stamt uit het Sranantongo en betekent 'ketenen gebroken'.

In het kader van Keti Koti maken we samen met een groep jongeren een voorstelling over hun perspectief op het slavernijverleden: over vrijheid, over hun bi-culturele achtergrond, over gelijkheid.

Dit project is een samenwerking tussen TSU, Bibliotheek Utrecht en Theater voor Keti Koti (landelijk), Creative College, Podium Hoge Woerd, Zimihc Zuilen.