Menu

KinderenProductieklas Zuilen: Heimwee Naar Thuis

Doe je mee met de Productieklas? Weet je het zeker? Oké, op eigen risico. Neem je je eigen koffer mee? We gaan op reis. Ver weg. Naar warme landen en verre oorden. We horen verhalen van een lieve oma uit Suriname, we ruiken de geur van de zee in Indonesië en we horen het geluid van verse sneeuw uit Canada die onder onze voeten kraakt. Het zal soms een vermoeiende reis zijn, de afstanden zijn groot. En de avonturen zullen soms spannend zijn. Je mag je ouders vertellen dat je op tijd weer thuis bent voor het eten. Echt.

Al deze verhalen gaan we zelf verzamelen en verzinnen. Maar we laten ons ook inspireren door echte verhalen van de vertel opa’s en oma’s van de Emigratie Generatie. Wat hebben ze meegemaakt tijdens hun reis van hun land naar Nederland. Wat waren hun avonturen, waar hebben ze zich over verwonderd? En wat zat er in hun koffer? Hetzelfde als in die van jou?

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Fantasie en creativiteit

  • Zelfvertrouwen

  • Samenwerken en samenspelen

  • Performen voor publiek

  • Vormgeven van eigen ideeën

  • Communiceren met publiek

  • Leren kennen van verschillende theatervormen

We eindigen met een mooie theatervoorstelling.

Productieklas: Heimwee Naar Thuis is een samenwerking tussen Theaterschool Utrecht, Muziek in de Wijk en ZIMIHC theater Zuilen.

Door de samenwerking met Brede School Noordwest kunnen we de cursus Heimwee Naar Thuis gratis aanbieden aan de kinderen van de volgende scholen:
De Pijlstaat, Taalschool Ondiep, Jules Verne, De Rietdakschool, AlAmana Zuilen, Wijzer aan de Vecht, Lux, Prinses Margrietschool, De Cirkel, De Piramide, Ludgerschool, De Kleine Vliegenier en de Belle van Zuylen. Graag bij inschrijving vermelden wanneer je kind op een van deze scholen zit.

Zit je kind op een school Overvecht of Zuidwest, neem dan even contact met ons op.
Met enkele scholen in deze wijken zijn er ook afspraken met de Brede School en is (bijna) gratis deelname mogelijk.

Over de docent

Marieke Braaksma

Opleiding: HKU Theatre and Education Werk: Artistiek leider en speler bij theatergroep MATROSE, Publiekswerking & Educatie bij het Nieuw Utrechts toneel. Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, Het Amsterdams Theaterhuis (ook voor jeugd en volwassenen), workshops en nagesprekken bij de Toneelmakerij. En cultuurcoach bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland.

lees meer neem contact op