Menu

KinderenTheater4Daagse in de zomervakantie

Geef je op voor de Theater4Daagse tijdens de zomervakantie. Samen maken we in vier dagen een voorstelling: theatermaken, acteren, spelen, ijsjes eten op het binnenplein, aan de slag met vormgeving, decor, kostuums en uiteindelijk de voorstelling spelen voor publiek.

Spelenderwijs werken we aan:

*creativiteit
*spelplezier
*samenwerken en samen spelen
*communiceren
*presenteren

Thema: Mag ik voor één keer jou zijn?

In het bos leven veel verschillende dieren, met allemaal een eigen vacht, een eigen geluid en eigen mening. Soms willen de dieren ook iemand anders zijn.
De beer wil soms mooie gekleurde veren.
De egel wil een zachte vacht.
En de meeuw wil weleens kunnen blaffen.
Er komt een ruzie, omdat iedereen elkaar wil zijn.
Maar als het bos gevaar loopt, dan moeten de dieren samen werken.
Gaat dat ze lukken?

We gaan een voorstelling maken over dieren die net als mensen ook jaloers kunnen zijn. Ben jij ook weleens jaloers?
Geïnspireerd op de verhalen van Toon Tellegen, creëren we ons eigen verhaal.

Wij verzorgen fruit, koekjes, drinken en ijsjes. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docent

Nelly Patist

Opleiding: Vooropleiding Theater in Utrecht, Docent Theater ArtEZ Arnhem. Werk: Theaterdocent- en maker bij Theaterschool Utrecht, De Amsterdamse Jeugdtheaterschool, De Vloer School voor Podiumkunsten Arnhem en De Lindenberg Nijmegen. Workshopleider in het basisonderwijs. Videomaker en theaterfotograaf voor diverse organisaties en scholen. Nelly Patist is theaterdocent en theatermaker. Zij is in 2022 afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater ArtEZ in Arnhem. Zij laat zich in haar werk graag inspireren door verhalen van kinderen. In haar lessen staan de ideeën van de groep voorop en daarnaast wordt de groep uitgedaagd om op verschillende manieren kennis te maken met het theatervak. Als docent wil Nelly blijven leren, zeker van kinderen. Hun fantasie, lef en energie inspireren haar. Leren vanuit plezier, is waar Nelly als docent naar streeft. In haar voorstellingen richt zij zich op de samenkomst tussen theater en film. In haar afstudeerjaar heeft zij de korte film Zweven gemaakt over het perspectief van drie jonge meisjes op de dood. In deze film heeft Nelly geëxperimenteerd met het mixen van documentaire en theatrale elementen.

lees meer neem contact op