Menu

CursussenHUISgezelschap

Ben je een ervaren speler? Heb je bijvoorbeeld Toneel 3 gedaan, een Productie, of andere cursussen elders? Ben je er aan toe om meer de diepte in te gaan? Dan is het HUISgezelschap iets voor jou! Het huidige HUISgezelschap in een nieuw jasje, bestaande uit maximaal 13 spelers.
Samen bouwen we een community waar jij je als ervaren speler verder kan ontwikkelen en kan laten uitdagen. Commitment, spelniveau, enthousiasme, inzet en verdieping staan hierbij centraal.
Je hebt 1x per week les, daarnaast heb je meerdere presentatiemomenten en extra speelmogelijkheden. Lessen van je vaste (kern)docent, meerdere gastdocenten en een regisseur. Je sluit af met een voorstelling en een festivalweekend.

Programma
Het programma is opgedeeld in twee blokken.

Blok 1
september 2023 – december 2023

Verdiepende lessen van gastdocenten, oa:
Bente van Arkel: viewpoint, samenspel.
Sanne Verkaaik: inkijkje in het makershoofd
Rosanne Geerdes: fysiek spel en flow
Cahit Olmez: aikido als elementaire spelersfilosofie
Beaude Hendriks: Leqoc training/
Tijme Olthof: muziektheater
Urmie Plein: tekstbehandeling

Afsluiting: Open HUISpodium op 22 december

Blok 2
januari 2024 – juni 2024

Werken aan de productie o.l.v. regisseur

Finale: het HUISgezelschap festivalweekend op 31 mei, 1 en 2 juni 2024

Festival
Tijdens het Festival is Theaterschool Utrecht even helemaal van het HUISgezelschap. Een Podium Take Over. In de Theaterzaal programmeren we de twee voorstellingen van het HUISgezelschap. Daarnaast gaan we samen een mooi randprogramma organiseren: masterclasses, korte workshops, presentaties etc. Noteer in je agenda: 31 mei, 1 en 2 juni!

Commissies
De kerndocent organiseert samen met de spelers een aantal commissies. Bijvoorbeeld voor de PR, bijhouden van Instagram, techniek in de Theaterzaal, borrelmomenten, mooie projecten en kansen binnen en buiten TSU, eventueel ook inspraak over de lessen/gastdocenten en natuurlijk het Festival. Zo geef je samen vorm aan de inhoud van de lessen, het Festival én je voorstelling.

Extra
Spelers van het HUISgezelschap zullen regelmatig extra aanbiedingen krijgen. Docenten van TSU vragen bijvoorbeeld: trainingsacteurs voor de cursus Theater doet meer, spelers/presentatoren voor het Open HUISpodium, spelers die in de cursus Toneelschrijven met teksten de vloer op willen, spelers voor de Open Dag of Culturele Zondag etc. De kerndocent zal ook mooie initiatieven buiten TSU onder de aandacht brengen bij het HUISgezelschap.

Auditie
Een aantal van onze vaste spelers hebben de kans gekregen zich al in te schrijven voor het HUISgezelschap. Andere geïnteresseerden kunnen ook komen kennismaken. Op 6 september organiseren we een auditie. Als je ervaring hebt en benieuwd bent naar het HUISgezelschap, dan ben je welkom bij de auditie. Die auditie is een wederzijdse kennismaking. Schrijf je daar apart voor in. Als je bent toegelaten dan kan je je voor het HUISgezelschap inschrijven.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Maxime Vandommele

Opleiding: Acteursopleiding HKU, theaterdocentopleiding Hogeschool t Zuyd. Werk: Actrice bij Theatergroep Aluin, 2bornot2bcompany, in projecten met o.a. Sanne Verkaaik, Abattoir Ferme, NTjong, Veenfabriek en Koos Terpstra; stemactrice voor o.a. Nickelodeon, Sixt, podcasts; projectleider Kunst in de klas (theater en educatieproject); zelfstandig trouwambtenaar; spelcoach jongerentheater KRANG; artistiek coach Museumnacht; workshopdocent voor Aluin.

lees meer neem contact op

Bente van Arkel

Als docent en dramaturg daag ik je met humor en enthousiasme uit om uit je comfortzone te stappen of die comfort vooral juist flink onder de loep te nemen. Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs) en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op