Menu

CursussenHUISgezelschap

Ben je een ervaren speler? Heb je bijvoorbeeld Acteren 3 gedaan, een Productie, of andere cursussen elders? Ben je er aan toe om meer de diepte in te gaan? Dan is het HUISgezelschap iets voor jou! Samen bouwen we een community waar jij je als ervaren speler verder kan ontwikkelen en kan laten uitdagen. Commitment, spelniveau, enthousiasme, inzet en verdieping staan hierbij centraal. Seizoen 2024-2025 hebben we plek om te groeien met het HUISgezelschap. De groep van vorig jaar gaat (deels) door en we gaan de community aanvullen met nieuwe enthousiaste spelers die zin hebben in een uitdaging! Er is plek voor 24 spelers, zodat we de groep kunnen splitsen in 2 verschillende groepen tijdens de lessen.
Je hebt 1x per week les, daarnaast heb je meerdere presentatiemomenten en extra speelmogelijkheden.
Lessen van je vaste (kern)docent (Maxime), meerdere gastdocenten en twee regisseurs. Je sluit af met een voorstelling.

Programma
Het programma is opgedeeld in twee blokken.
In blok 1 krijg je verdiepende lessen van gastdocenten.
In blok 2 gaan we in verschillende groepen aan de slag met repeteren voor de 2 verschillende voorstellingen. Er zijn 2 regisseurs (Maxime Vandommele en Ayrton Kirchner) die het concept pitchen in de groep. Spelers van het HUISgezelschap kunnen hun voorkeur uitspreken voor een van de 2 concepten. We streven naar een gelijke verdeling van 2 groepen. Beide voorstellingen spelen in het weekend op 13, 14 en 15 juni.

Tijdens het speelweekend programmeren we de twee verschillende voorstellingen van het HUISgezelschap in onze Theaterzaal. Daarnaast gaan we samen een mooi randprogramma organiseren voor andere ervaren spelers van Theaterschool Utrecht. Bijvoorbeeld een masterclass Acteren, een nagesprek met regisseurs en spelers. Ook om nieuwe spelers enthousiast te maken voor het HUISgezelschap komen jaar? Het wordt een inspirerend (speel) weekend met een mooi programma.

Commissies
De kerndocent organiseert samen met de spelers een aantal commissies. Bijvoorbeeld voor de PR, bijhouden van Instagram, techniek in de Theaterzaal, borrelmomenten, mooie projecten en kansen binnen en buiten TSU, eventueel ook inspraak over de lessen/gastdocenten. Zo geef je samen vorm aan de community en ontstaan nieuwe mooie plannen.

Extra
Spelers van het HUISgezelschap zullen regelmatig extra aanbiedingen krijgen. Docenten van TSU vragen bijvoorbeeld: trainingsacteurs voor de cursus Theater doet meer, spelers/presentatoren voor het Open HUISpodium, spelers die in de cursus Toneelschrijven met teksten de vloer op willen, spelers voor de Open Dag of Culturele Zondag etc. De kerndocent zal ook mooie initiatieven buiten TSU onder de aandacht brengen bij het HUISgezelschap.

Auditie
Spelers van het HUISgezelschap 2023-2024 krijgen de kans om zich al in te schrijven voor het HUISgezelschap. Andere geïnteresseerden kunnen ook komen kennismaken. Op 11 september organiseren we een auditie. Als je ervaring hebt en benieuwd bent naar het HUISgezelschap, dan ben je welkom bij de auditie. Die auditie is een wederzijdse kennismaking. Schrijf je daar apart voor in. Als je bent toegelaten dan kan je je voor het HUISgezelschap inschrijven.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Maxime Vandommele

Opleiding: Acteursopleiding HKU, theaterdocentopleiding Hogeschool t Zuyd. Werk: Actrice bij Theatergroep Aluin, 2bornot2bcompany, in projecten met o.a. Sanne Verkaaik, Abattoir Ferme, NTjong, Veenfabriek en Koos Terpstra; stemactrice voor o.a. Nickelodeon, Sixt, podcasts; projectleider Kunst in de klas (theater en educatieproject); zelfstandig trouwambtenaar; spelcoach jongerentheater KRANG; artistiek coach Museumnacht; workshopdocent voor Aluin.

lees meer neem contact op

Bente van Arkel

Als docent en dramaturg daag ik je met humor en enthousiasme uit om uit je comfortzone te stappen of die comfort vooral juist flink onder de loep te nemen. Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs) en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op

Rosanne Geerder

Opleiding: HKU (2017) Werk: Na haar afstuderen heeft Rosanne met voorstellingen gecreëerd voor onder andere Buro Nieuw Perspectief, Schweigman&, De Toneelmakerij, Wij zijn DOX, Vuurol, Kunst Centraal en Het Delft Fringe Festival. Haar werk kenmerkt zich door een diepe passie voor fysiek theater, een passie die consequent doorsijpelt in al haar creatieve projecten. Op dit moment maakt Rosanne deel uit van het TheaterTeam van Vuurol, waar zij niet alleen een rol speelt in het vormgeven van het festival, maar ook als coach fungeert voor andere makers op het evenement. In 2023 voegde Rosanne zich bij de tentoonstelling "Prikkel" van Schweigman&, wat resulteerde in een samenwerking met dit gerenommeerde gezelschap. Sindsdien is ze regelmatig betrokken bij projecten van Schweigman& over prikkelverwerking. Naast haar werk op het podium heeft Rosanne haar liefde voor beweging ingezet in haar samenwerkingen met anderstaligen en statushouders, waarmee ze kunst verbindt met de bredere gemeenschap. Altijd gedreven om nieuwe horizonten te verkennen, blijft Rosanne actief met de ontwikkeling van nieuwe voorstellingen. De nieuwste projecten en optredens zijn te vinden in de agenda op www.rosannegeerdes.nl.

lees meer neem contact op

Beaudé Hendriks

Opleiding: Beaudé studeert ‘Docent Theater’ aan de HKU (20/24). Werk: Beaudé is docent, acteur en regisseur. Hij werkt zowel op toneel- als middelbare-scholen en is acteur bij Theatergroep Aluin, waarbij hij de rol van Orestes in de Classic Tour speelt. Als hij een voorstelling maakt, haalt hij vaak inspiratie uit de oude klassieke teksten van Shakespeare, Molière of Sophocles. Nadat hij drie maanden in Parijs les heeft gegeven op een toneelschool en de werkwijze van Jacques Lecoq heeft bestudeerd, ziet hij beweging ook als een inspiratie. En dát terwijl hij een stijve hark is!

lees meer neem contact op

Cahit Ölmez

Werk: Cahit Ölmez heeft 40 jaar ervaring als acteur (Toneelschool Amsterdam 1989). De afgelopen 20 jaar geeft hij les als Aiki leraar op theatervooropleidingen, toneelscholen, conservatoria aan acteurs, muzikanten, dansers, regisseurs etc. Omdat hij goed weet wat het is om op toneel te staan en wat er zich allemaal afspeelt in de innerlijke wereld van de podiumartiesten, heeft hij een Aiki(do) werkwijze ontwikkeld voor hun persoonlijke en professionele groei.

lees meer neem contact op

Urmie Plein

Opleiding: In 1993 afgestudeerd Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Werk: Spelen bij de volgende theatergezelschappen: Bonheur, Raymi Sambo Maakt, het Nationale Theater, Vis à Vis, Senf theater producties Stichting Theateralliantie, ITA. Daarnaast speelde ik in een groot aantal Nederlands tv-series,- en films, zoals de rol van Deloris de Vroom in de succesvolle A'dam- E.V.A, Skin, Maud en Babs, 20 jaar Koninkrijk, De Toekomst is Fantastisch, Ik Weet Wie Je Bent, Baantjer, De Twaalf van Schouwendam, Meisjes van plezier, Red Light, Diepe Gronden. Op het witte doek was ik te bewonderen in speelfilms als Alleen maar nette Mensen van Lodewijk Crijns, Koning van Katoren van Ben Sombogaart, The Domino Effect van Paula van der Oest, Rafaël van Ben Sombogaart, April May en June van Will Koopman. Op 17 september 2023 heb ik de Colombina in ontvangst mogen nemen. De Colombia is een toneelprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de actrice die naar het oordeel van de Nederlandse Toneeljury de meest indrukwekkendste vrouwelijke bijdragende rol heeft vertolkt. Op het witte doek was ik te bewonderen in speelfilms als Alleen maar nette Mensen van Lodewijk Crijns, Koning van Katoren van Ben Sombogaart, The Domino Effect van Paula van der Oest, Het Leven volgens Nino van Simone van Dusseldorp, Rafaël van Ben Sombogaart en Bloody Marie van Guido van Driel en Lennert Hillege, April, May en June van Will Koopman en de series De Twaalf van Schouwendam, Baantjer: Het Begin en het tweede seizoen van Meisje van Plezier. In 2024 zal ik te zien zijn in voorstellingen van diverse theatergezelschappen: Rose stories - 233 graden Celsius, Vis à Vis - Silo 8, ITA - De Dokters, Raymi Sambo Maakt en bij De Obama's Verder ben ik verbonden aan: - Jeugdtheater Hofplein als speldocent en de Hogeschool Avans Plus als simulatie actrice

lees meer neem contact op