Menu

VooropleidingenLandelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen

Wil jij uitzoeken of je naar een theateropleiding zou willen? De LOT is een speciaal ontwikkeld programma om jou als aanstaande student te laten onderzoeken of het volgen van een theateropleiding iets voor je is. En zo ja, welke richting het beste aansluit bij wat je wil en kan.

Hoe ziet je lesdag er uit?
Elke zaterdag is een leuke en intensieve lesdag. Je krijgt verschillende lessen: spelimprovisatie, spelen met tekst, mime, performance, dans en stem/zang en theatermaken van verschillende docenten. Je krijgt inzicht in theater als vak, kijkt naar je eigen houding, theatrale vermogens en verwachtingen en deze worden getoetst zodat je zelfstandig een keuze kan maken voor een studierichting aan één van de theateropleidingen.

Een aantal Hogescholen voor de Kunsten organiseert speciale open dagen voor LOT-studenten. Hier ga je heen om te ervaren hoe het op zo'n school is, welke opleidingen er allemaal zijn en antwoord te krijgen op alle vragen die je hebt. Daarnaast krijg je op één van de zaterdagen een auditietraining van Michiel Bijmans, docent en mentor van de Toneelschool Arnhem. Er komt ook een alumni-dag met (oud-) deelnemers van de LOT of de Vooropleiding die zijn aangenomen op een van de theateropleidingen in Nederland, zodat je een indruk krijgt hoe er op de scholen wordt gewerkt en hoe de studenten dat beleven. Naast alle lessen en begeleiding stimuleren we ook om veel voorstellingen te gaan zien.

Mentor
Myra van Abeelen is mentor van de LOT studenten. Je krijgt coaching en begeleiding in waar jouw talenten en kwaliteiten liggen en je krijgt begeleiding in de zoektocht naar de geschikte opleiding voor jou.

Toelating
Je kunt je aanmelden voor de Selectiedag van de LOT wanneer je tenminste havo/vwo tot en met het derde jaar hebt gevolgd, mbo tot en met het tweede jaar hebt afgesloten of een diploma vmbo-tl hebt behaald

Selectiedag LOT
Er zijn voor de LOT drie Selectiedagen in 2023 waarin je kennis kunt maken met de lessen en met de opleiding. Schrijf je in voor de Selectiedag die jou het beste uitkomt. Let op, er zijn deze dagen een beperkt aantal plaatsen. Dus zorg dat je er snel bij bent!

Onze Selectiedagen in 2023

Als je je wilt opgeven voor een van de vooropleidingen dan is deelname aan een Selectiedag verplicht. Na de Selectiedag hoor je of je bent toegelaten tot de LOT. De eerste lesdag is op zaterdag 2 september 2023.

Onze Vooropleiding en LOT zijn CRBKO gecertificeerd. Hiermee voldoen we aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Door die kwalificatie is BTW-vrijstelling toegekend voor onze Vooropleidingen (inclusief Selectiedagen).

Heb je nog vragen? Bekijk hier de FAQ met alle veelgestelde vragen en antwoorden.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op.

Over de docent

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.