Menu

VolwassenenTheaterKijken met Theater Kikker

Ga je graag naar het theater en wil je er meer van oppikken? Duik in de wereld van de theatermakers. Bereid je bezoek samen voor en ga samen naar vijf voorstellingen. In de les leer je het werk van makers te analyseren.

We onderzoeken hoe een tekst tot stand komt, een dansvoorstelling ontstaat, wat de makers willen vertellen en hoe ze dat proberen te doen. Onder begeleiding van een ervaren docent krijg je een kijkje onder de kap van theatervoorstellingen. De ene week op voorstellingsbezoek, soms met een voor- of nagesprek met de makers. De andere week zelf de analyse in en de vloer op. Kom kijken, wij zorgen voor de kaartjes!
Je kijkt en analyseert de voorstellingen.

Bij het kijken besteden we aandacht aan:

  • Dramaturgische analyse
  • Theoretische kennis van het theaterlandschap
  • Kennismaking met verschillende makers en theaterstijlen
  • Maakstrategieën verkennen

Onder voorbehoud kan de cursus 17 maart van start met een bijeenkomst. Afhankelijk van het theateraanbod zal er een nieuw passend programma ontwikkeld worden. Uiteraard wordt daar ook het cursusgeld op aangepast Deze voorstellingen bij Theater Kikker staan al op het programma:

24 februari: De Memers | Booi Kluiving/De Nieuwe Oost
24 maart: Nader tot u | Lars Brinkman
7 april: De Panter | Dunja Jocic

TheaterKijken is een beginnerscursus. Een speelse manier om theaterbezoek meer diepgang te geven. Meer inzicht en ervaring opdoen in het kijken naar voorstellingen. Voor de meer ervaren theaterbezoeker zal deze cursus ook een ander licht werpen op de voorstellingen. En deze cursus zal misschien ook het verlangen naar zélf spelen aanwakkeren.

Foto: Anna van Kooij

TheaterKijken geeft je een inkijkje in het maakproces achter de voorstelling. Het enthousiasme van de de docent, de makers en de mede-cursisten werkt ontzettend aanstekelijk en dat maakt dat ik met meer inzicht en plezier naar het theater ga!
Cursist najaar 2020

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland, en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op