Menu

VolwassenenToneel 3 - Verdieping

In Toneel 3 - Verdieping ga je aan de slag met een eigen verdiepende spelvraag. Het is een verdiepende cursus voor spelers met ervaring.

In deze cursus vertrek je vanuit een persoonlijke vraag: hoe kan ik beter toneelteksten overbrengen? Hoe verdiep ik een personage? Hoe speel ik geloofwaardiger een emotie? Wat kan ik met de tekst, sub-tekst, stilte en de dynamiek van de taal en stem? Een persoonlijk afgestemde cursus, waar je het maximale uit je spel kan halen. Bovenal is het een cursus waar je veel plezier aan kunt beleven! In de laatste les presenteren we de resultaten in bescheiden gezelschap.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Tekstanalyse en begrip
  • Personage
  • Spanningsopbouw scene
  • Tekstbehandeling
  • Spelplezier
  • Samenspel

Toneel 3 - Verdieping is voor de meer gevorderde speler, en is dé plek om zich opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. Je werkt samen met mensen met meer spelervaring, de gespeelde teksten en opdrachten vallen goed samen. Andere logische vervolgstappen na Toneel 2 of een andere vervolgcursus kunnen Viewpoints, Meisner, Fysiek Acteren zijn, waarin verdieping van je spel, de herhaalbaarheid en het verbeteren van scènes en tekstgebruik steeds meer aan de orde komen. Ook de losse Masterclasses bieden diverse mogelijkheden tot verdieping.

Over de docent

Lize van Olden

Opleiding: Acting HKU, Theaterdocent Toneelacademie Maastricht. Werk: Vanaf 2006 werkzaam als actrice (o.a. Het Nationale Toneel, Het NUT, Aluin, RoTheater.) Vanaf 2008 daarnaast ook werkzaam als theaterdocent voor allerlei verschillende doelgroepen, zowel op Jeugdtheaterscholen als binnen het voortgezet- en basisonderwijs. Vanaf 2012 ook onderdeel van cabaretduo OLDENHERMANNS (Cameretten juryprijs 2014).

lees meer neem contact op