Menu

VolwassenenProductie voorjaar: Hamlet - een familievoorstelling

Hamlet, de kroonprins van Denemarken, vertrekt naar Amerika om een tussenjaar te nemen van zijn prinselijke taken. In zijn afwezigheid komt zijn vader te overlijden en trouwt zijn moeder met zijn oom. Wanneer Hamlet wederkeert naar Denemarken wordt hij op een avond bezocht door de geest van zijn overleden vader die hem vertelt dat zijn oom, Claudius, verantwoordelijk is voor zijn dood. Samen met zijn vrienden probeert Hamlet erachter te komen wat er allemaal gaande is in paleis Elsinoor en wie er nou te vertrouwen is, en wie niet.

Schrijver Don Duyns blaast in zijn familievoorstelling Hamlet nieuw leven in de tijdloze wraaktragedie van Shakespeare. Hoewel de thema's grotendeels in stand blijven is deze bewerking voornamelijk gericht op een hysterische vertelling van het klassieke verhaal voor de gehele familie (8+).

Voor deelname aan deze halfjaarproductie is ambitie, inzet en commitment belangrijk.

We werken gedurende de cursus aan:

  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verdieping van spelkwaliteiten
  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap)
  • Interactie met het publiek

De halfjaarproductie is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus of andere theaterervaring is gewenst. Voor vragen kan je contact opnemen met de docent.

Speeldata voorstelling zijn 23 en/of 24 april 2022.

Over de docent

René Orbons

Opleiding: HKU theaterdocent. Werk: Docerend theatermaker (HKU), regisseur, en dramaturg (UvA). Binnen zijn lessen werkt hij aan spelvaardigheden en doceert zowel praktische technieken als een theoretische en analytische blik. Hij heeft onder andere gewerkt bij Setheater, Theaterwerkplaats Zie, DOX, het Noord Nederlands Toneel, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, De Nationale Opera en regisseert verschillende voorstellingen, van operettes tot bewegingstheater.

lees meer neem contact op