Menu

VolwassenenKleinkunst/Cabaret 1

Een eigen sketch ontwikkelen? Een lied schrijven en ten gehore brengen? Een lach, een traan? Van alle podiumkunsten is kleinkunst misschien wel de meest gevarieerde.

In deze cursus doe je ervaring op met de verschillende kanten van kleinkunst en cabaret. Wat jij bedenkt en wie je bent is het onderwerp. Je onderzoekt welke vormen het beste bij je passen. Alle denkbare disciplines worden ingezet om het publiek aan het denken te zetten, te ontroeren of te laten lachen.
Je houdt je in de les bezig met (lied)teksten schrijven, sketch, conference, persiflage, timing en speltechniek. Het muzikale deel wordt ondersteund door gastlessen van een muziekdocent. Er worden soms huiswerkopdrachten gegeven.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Basiselementen spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Ontdekken eigen stijl en materiaal

Kleinkunst/Cabaret 1 is voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met de wereld van kleinkunst. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. De cursus vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. De meest logische vervolgstap is Kleinkunst/Cabaret 2.

Over de docent

Merel Voorsluis

Opleiding: Rietveld Academie (richting audiovisueel/performance kunst) en HKU Dramaschrijven. Werk: Compagnie Mobilette (eigen straattheatergroep maker/solist), Artistiek leider Stichting Goedkoop Cabaret, Kleinkunst/Cabaret docent UCK (10 jaar), eindregisseur Mobil & Casier, medewerker Festival 2 Turven Hoog etc.

lees meer neem contact op