Menu

VolwassenenProductie najaar: Pretpark

Je gaat met theatermaker René Orbons werken aan een bewerking van Pretpark van J. Willems.

Een (hilarische) psychologische thriller over een vader die zijn dochter meeneemt naar een prikkelarme omgeving in de natuur om tot 'rust' te komen. Deze rust wordt echter doorbroken wanneer een aantal vriendelijke vreemdelingen vragen of ze mee mogen eten.

Het stuk bestaat uit 5 bedrijven en is speelbaar voor 8 tot 12 spelers. De speelstijl hierbinnen is tevens erg interessant omdat een aantal personages episch speelt en het publiek dus constant probeert medeplichtig te maken aan de handelingen die zich op het toneel afspelen. Thema's die hierbij aan bod komen zijn moraliteit, medeplichtigheid en rationaliteit. Het is een grote knipoog naar denkers als Nietzsche en maakt ook cynisch gebruik van Tjechov's toneelwijsheden.

Voor deelname aan de halfjaarproductie PretPark is ambitie, inzet en commitment belangrijk.

We werken gedurende de cursus

  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verdieping van spelkwaliteiten
  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap)
  • Interactie met het publiek

De halfjaarproductie is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus of andere theaterervaring is gewenst. Voor vragen kan je contact opnemen met de docent.

Speeldata voorstelling zijn 15 en/of 16 januari 2022.

Over de docent

René Orbons

Opleiding: HKU theaterdocent. Werk: Docerend theatermaker (HKU), regisseur, en dramaturg (UvA). Binnen zijn lessen werkt hij aan spelvaardigheden en doceert zowel praktische technieken als een theoretische en analytische blik. Hij heeft onder andere gewerkt bij Setheater, Theaterwerkplaats Zie, DOX, het Noord Nederlands Toneel, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, De Nationale Opera en regisseert verschillende voorstellingen, van operettes tot bewegingstheater.

lees meer neem contact op