Menu

VolwassenenTheaterMaken

Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het maken en regisseren van theater. Wat betekent het als je niet op, maar naast de spelvloer staat? Waar haal je inspiratie vandaan? Welk verhaal wil je vertellen en welke theatrale middelen zet je daarvoor in? In verschillende opdrachten, waarbij je zowel speelt als regisseert, leer je meer over het maakproces van een scène/voorstelling.

Je krijgt handvatten aangereikt in het begeleiden van een speler, het omgaan met toneelteksten en ander inspiratiemateriaal, het vormgeven van een toneelbeeld en het creëren van een interessante scène. Ook zal er (beeld)materiaal van diverse theatermakers worden aangereikt om kennis te maken met stijlen van theatermaken die zoal in het theaterveld te vinden zijn.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Maak en regie-vaardigheden
  • Brononderzoek
  • Spelcoaching
  • Scene-structuur
  • Kennis en vaardigheden theatrale middelen zoals tekst, beeld, geluid

Enige ervaring in toneelspelen en/of maken is gewenst. Bijvoorbeeld het hebben gevolgd van Toneel 1, Theatersport 1 of een soortgelijke cursus.

Vervolgcursus mogelijk

Na deze cursus is het mogelijk de vervolgcursus TheaterMaken 2 te volgen waarbij er dieper in gegaan wordt op de verschillende facetten binnen theatermaken. TheaterMaken 2 wordt waarschijnlijk in voorjaar 2022 aangeboden.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland, en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op