Menu

VolwassenenMasterclass in de zomer: Meisner Acteertechnieken

Je kent het vast; een acteur komt op en jij bent meteen geboeid. Is dit magie? Nee, hij weet welke stappen hij zet om dit te bereiken. Hij acteert in het 'hier en nu' en is 100% geloofwaardig! In deze training werk je met oefeningen, improvisaties en een tekstscène. Het accent ligt op reageren op de tegenspeler. De benadering is gebaseerd op waarachtigheid. Met als uitgangspunt: ‘Acteren is de vaardigheid om echt te handelen binnen een fictieve situatie.’

Acteren is handelen. De basis is: je focus verplaatsen naar je scènepartner en echt luisteren naar je tegenspeler. Dit doe je met volle aandacht vanuit een persoonlijke reden. Hiermee start je het proces van waarachtig en authentiek reageren. Dit is wat je als speler wilt; een eerlijke en persoonlijke respons geven. Je geeft geen reactie vanuit je hoofd maar reageert op wat je scènepartner bij jou oproept. De focus ligt op de volgende vaardigheden;

  • acteren vanuit gedrag van de ander
  • reageren vanuit persoonlijk standpunt
  • echt luisteren en echt praten
  • acteren is handelen

Met de Meisner Acteertechniek leer je om je elke keer weer open te stellen voor je tegenspeler. Hierdoor blijft elk moment onverwacht, fris en verrassend.

In dit weekend maak je kennis met verschillende oefeningen en facetten van de Meisner Acteertechniek. Deze cursus is voor spelers met ervaring.

"...de training gaf me een energieboost, heel gaaf." "...dit is niet altijd even makkelijk maar wel eerlijk en simpel." "...op naar de volgende ronde, want dit smaakt naar meer!"
Eerdere deelnemers

Over de docent

Herman Bolten

Opleiding: HKA (Toneelschool Amsterdam); True Acting Institute (Portland, USA). Werk: Freelance acteur bij grote en kleine gezelschappen, in locatievoorstellingen en eigen projecten. Van 1996 tot 2007 rollen bij het Utrechtse gezelschap de Paardenkathedraal. Trainer van acteurs in de Meisner Acteertechniek. Kernkwaliteiten: procesmatig werken en gedrevenheid.

lees meer neem contact op