Menu

VolwassenenTheatermaken in de zomer

Zin om een week lang toneel te spelen, inspiratie en ideeën te verzamelen, aan de slag te gaan met tekst en te ervaren hoe het is om te repeteren en het resultaat voor publiek te spelen?

Maak samen met een theatermaker in een week tijd een voorstelling en presenteer deze (coronaproof) aan een publiek.

Haal inspiratie uit bestaande (toneel)teksten, schrijf zelf teksten en improviseer er met elkaar op los. Onder leiding van de theatermaker worden de gevonden rollen en scènes verdeeld en het geheel tot een voorstelling geregisseerd.

In tijden waarop veel houvast wankelt en we op onszelf zijn aangewezen, vraagt dramaturg en theatermaker Bente van Arkel zich af wat er gebeurt wanneer we allen het heft geheel in eigen handen (moeten) nemen. In deze theater-maakweek ga je aan de slag met thema's als miscommunicatie, je verhouden tot een ander/vreemdeling en het spelen van rollen.

In deze week ontdek je hoe het maken van een voorstelling in elkaar steekt, hoe je als acteur beter kan worden in het herhalen van scènes en bij kan dragen aan een maakproces en hoe het is om voor publiek te spelen. Bovendien beleef je een week vol plezier en creativiteit!

Deze week is geschikt voor iedereen die enthousiast wordt van theater en toneelspelen. Voor cursisten die eerder bij ons een cursus hebben gevolgd, wordt binnen deze week gepaste verdieping geboden.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland, en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op