Menu

VolwassenenHUISgezelschap - jaarproductie

Je gaat met theatermaker Lize van Olden werken aan een moderne bewerking van ‘Noises off’ van Micheal Frayn. Een comedy met een wervelwind aan slapstick, juiste timing, slaande deuren, een lach en een traan. Het is een stuk IN een stuk wat de verwarring alleen maar groter maakt. Een behoorlijke kluif, vandaar dat dit een jaarproductie is.

In de eerste helft van het stuk vallen we binnen midden in een generale repetitie van een theatergroep. Er is stress, puntjes worden op de I gezet. We maken kennis met de wie wie is, en hoe de verhoudingen onderling liggen.

In de tweede helft van het stuk zien we de première maar vanuit een ander perspectief, namelijk de achterkant van het decor. Hierdoor komen de onderlinge verhoudingen nog meer op scherp te staan en krijgen we nog meer een inkijk in wat een gekke rotzooi deze theatergroep eigenlijk is.

Voor deelname aan het HUISgezelschap is ambitie, inzet en commitment belangrijk. Je moet ook auditie doen om mee te kunnen doen. Een aantal spelers van het Huisgezelschap 2020-2021 zal weer deelnemen, maar er zal ook voor een aantal nieuwe spelers plek zijn.

We werken gedurende een jaar aan

  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verdieping van spelkwaliteiten
  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap)
  • Interactie met het publiek

De productie HUISgezelschap is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus of andere theaterervaring is gewenst. Je krijgt na aanmelding een uitnodiging voor de auditie van 20 september 2021. Voor vragen kan je contact opnemen met de docent. Een alternatief is aanmelden voor Productie najaar: Pretpark.

Repeteren elke maandag avond van 20.30 tot 22.30 uur en twee repetitie weekenden. Voorstelling op 28, 29 en 30 april 2022.

Over de docent

Lize van Olden

Opleiding: Acting HKU, Theaterdocent Toneelacademie Maastricht. Werk: Vanaf 2006 werkzaam als actrice (o.a. Het Nationale Toneel, Het NUT, Aluin, RoTheater.) Vanaf 2008 daarnaast ook werkzaam als theaterdocent voor allerlei verschillende doelgroepen, zowel op Jeugdtheaterscholen als binnen het voortgezet- en basisonderwijs. Vanaf 2012 ook onderdeel van cabaretduo OLDENHERMANNS (Cameretten juryprijs 2014).

lees meer neem contact op