Menu

VolwassenenSchrijven & Spel

Kriebelt het om zelf toneelteksten te schrijven en te spelen? En om daarna met je zelfgeschreven toneeltekst de vloer op te gaan? Kom schrijven en kom spelen!

Je gaat in deze cursus op zoek naar verschillende ingangen om tot een toneeltekst te komen. Ga mee op deze zoektocht om zonder oordeel en vanuit het schrijfambacht naar toneeltekst en spel te kijken.
Van krantenbericht tot stiltewandeling… Er zijn zoveel manieren om de tongen van personages los te maken! Toneelspelend en regisserend komen zelfgeschreven scènes tot leven en leer je hoe je de teksten kunt doorontwikkelen met feedback van medecursisten die met je scène aan het werk gaan. Uiteindelijk wordt het ruwe materiaal getoond aan een publiek, met als doel verder te komen in je schrijfproces.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Schrijftechnieken
  • Verhaal en personageopbouw
  • Spelen van tekst

Schrijven en Spel is een vervolgcursus. Voor deelname is een afgeronde basiscursus Toneel 1 of Theatersport 1 voorwaarde. Deze cursus is een speelse manier om vertrouwd te raken met het schrijverschap.

Over de docent

Annelies van Wijk

Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Schrijft toneel (o.a. Hosseini) en proza (o.a. voor Hard//Hoofd en De Optimist), maakt podcasts (o.a. voor theatergezelschap Vloeken in de Kerk) en bouwt interventies waarin ze door middel van taal een ontmoeting aangaat met haar publiek (zie: Liedfs). Ze geeft les aan uiteenlopende groepen, van enthousiaste amateurs tot aankomend professionals.

lees meer neem contact op