Menu

VolwassenenProductie voorjaar: Hoe het gaat

Denk je eens in. Hoe zou het zijn als je een dag, of misschien wel langer, moest wachten op een antwoord een vriend, vriendin, een ver familielid. Je stuurt geen appje, je belt niet, maar je hebt iemand een brief geschreven. Je hebt pen en papier gepakt, een postzegel gekocht. En toen ben je gaan schrijven. En nu moet je wachten.

Kunnen we nog echt in contact zijn? In deze bijzondere tijd zijn we allemaal op zoek naar nieuwe manieren van omgaan met elkaar. Maar het gaat niet alleen maar over nieuwe manieren van omgaan met elkaar, maar we proberen ons ook te verhouden tot grote thema's, zoals het klimaat en de toekomst. Wat kunnen we leren uit het verleden? En over een jaar of tien, hoe ziet de wereld er dan uit? Zou het schrijven van brieven ons dichter bij elkaar kunnen brengen?

Merel van den Berge studeert dit studiejaar af als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Dit is haar afstudeerproject. Er is plek voor 4 tot 6 spelers, het liefst met spel, dans of zangervaring. In een intensief proces word je als speler actief betrokken bij het maakproces. Denk aan het houden van interviews en het doen van onderzoek rondom de thematieken van de voorstelling. Samen werk je toe naar een poëtische, muzikale en verbindende eindvoorstelling. De première zal vallen in de week van 17-21 mei 2021. Daarnaast zal de voorstelling het nog een aantal keer spelen.

Heb jij een passie voor toneelspelen? Gaat jouw hart sneller kloppen van theatermaken en wil je intensief met theater bezig zijn? Wil jij deze kans niet aan je voorbij laten gaan? Meld je aan en kom dan naar de auditie op 24 januari 2021, 11 uur.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap)
  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Interactie met het publiek

Auditie: datum volgt.
Als je wordt gekozen om deel te nemen aan het project, starten de repetities op 31 januari 2021.

Over de docent

Merel van den Berge

Merel van den Berge studeert Docent Theater aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, ze zal in 2021 afstuderen. Merel houdt van poëtisch theater, gemaakt vanuit alledaagse verhalen, voor iedereen. Ze werkt graag vanuit locaties, persoonlijke verhalen, beeldende en betoverende vormen en vooral vanuit plezier.

lees meer neem contact op