Menu

VolwassenenEenakter Schrijven

Wil je verdiepend aan de slag met toneelschrijven? Toewerken naar een langer toneelstuk? Samen met feedback van een groep verder komen in je schrijfproces? Kom dan Eenakter schrijven.

Je gaat in deze cursus werken aan een eenakter. Je onderzoekt hoe je een (langere) spanningsboog opbouwt, diept je personages uit en zoekt naar je eigen schrijfstem. Samen met een groep medeschrijvers krijg je feedback en tools om verder te komen met je tekst. Aan het eind van de cursus worden de eenakters voorgelezen aan een klein publiek.

Je werkt aan:

  • Vermogen tot herschrijven
  • Het opbouwen van een omvangrijke spanningsboog
  • Inzicht in je schrijfproces en wat je daarin nodig hebt


Eenakter schrijven is een vervolgcursus. Voor deelname is een afgeronde cursus Schrijven en Spel nodig of het insturen van een reeds geschreven toneelscène en motivatie aan de docent.

Let op: de cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten en 3 keer zelf werken thuis.

Over de docent

Annelies van Wijk

Annelies van Wijk studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en schrijft sindsdien toneel (o.a. Hosseini) en proza (o.a. voor Hard//Hoofd en De Optimist), maakt podcasts (o.a. voor theatergezelschap Vloeken in de Kerk) en bouwt interventies waarin ze door middel van taal een ontmoeting aangaat met haar publiek (zie: Liedfs). Ze geeft les aan uiteenlopende groepen, van enthousiaste amateurs tot aankomend professionals.

lees meer neem contact op