Menu

VolwassenenTheatersport 2

Wil je meer verdieping in games? Maak kennis met deze creatieve improvisatietheater-spelvormen in onze vervolg theatersport-cursus.

In deze vervolgcursus maak je verder kennis met het fenomeen theatersport: een theatervorm waarbij improvisatie centraal staat. Je doet dit in de verschillende spelvormen, de zogenaamde games.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Wedstrijdstructuren: Side-coaching en rechteren
  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verhaalopbouw, status en emoties
  • Interactie met het publiek

Theatersport 2 is het vervolg op Theatersport 1. Een verdiepende en speelse manier om verder vertrouwd te raken met de speelvloer en de games. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken.

Cursus in beeld

Over de docent

René Orbons

Opleiding: HKU theaterdocent. Werk: Docerend theatermaker (HKU), regisseur, en dramaturg (UvA). Binnen zijn lessen werkt hij aan spelvaardigheden en doceert zowel praktische technieken als een theoretische en analytische blik. Hij heeft onder andere gewerkt bij Setheater, Theaterwerkplaats Zie, DOX, het Noord Nederlands Toneel, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, De Nationale Opera en regisseert verschillende voorstellingen, van operettes tot bewegingstheater.

lees meer neem contact op