Menu

VolwassenenImproviseren

Geniet je ook zo van programma’s zoals ‘De Vloer Op’? Ga de uitdaging aan en haal het uiterste uit een improvisatie. Voel je vrij en ontdek waar de scène je heen kan brengen. Gewoon lekker improviseren.

Bij Improvisatietheater ligt de nadruk op het spelen van verschillende improvisatievormen zonder wedstrijdelement. Het gaat hier om zeer creatieve, verrassende lessen waarin je lekker kan improviseren om het improviseren.
Hoe kom je tot een mooie, ontroerende of spannende improvisatiescène? Je oefent met scènes vanuit het niets, maar ook met dilemma's zoals in het tv-programma 'De Vloer Op'. Je leert je eigen verbeelding grenzeloos te maken en onvoorwaardelijk in het diepe durven te springen.

Spelenderwijs werk je aan

  • Verdieping van improvisatiestructuur en spelvormen
  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verhaalopbouw en inleving

Improvisatietheater is een vervolgcursus. Je moet dus minimaal Theatersport 1 of Toneel 1 gevolgd hebben of elders deze ervaring hebben opgedaan.
Wil je liever wedstrijden spelen en je binnen de games van theatersport ontwikkelen? Dan kan je kiezen voor de beginnerscursus Theatersport 1.

Over de docent

Sanny Kemp

Opleiding: ArtEZ Docent Theater te Arnhem Werk: Regisseuse, trainingsactrice en docent waaronder Theaterschool Utrecht. Improvisatietheater bij Theaterschool Utrecht, waarbij ik de mensen uitdaag om uit het hoofd te gaan en hun spelimpulsen te gaan volgen voor het grootste spelplezier. Hiervoor creëer ik een veilige spelomgeving, waarin het veilig is om te experimenteren. Door je spelimpulsen te gaan volgen ga je steeds meer zelfvertrouwen krijgen in je spel. Het spelplezier neemt toe en je zelfvertrouwen groeit. Dit vind ik ontzettend belangrijk omdat plezier het allerbelangrijkste is in spelen. Doordat het plezier en het zelfvertrouwen toeneemt in het volgen van de spelimpulsen groeit de kwaliteit van het spel.

lees meer neem contact op