Menu

Maskerspel

Al sinds de oudheid worden maskers gebruikt om een verhaal te vertellen. Hoe speel je vanuit een masker? Wat doe je met lijf en stem?

In deze acteerlessen zijn theatermaskers de basis en het startpunt van fysieke verandering, improvisatie en veel spelplezier. Er zijn veel verschillende expressieve maskers, sommige zijn karikaturaal en anderen tamelijk realistisch, afhankelijk van de herkomst. Een theatermasker is een middel, dat je acteerkwaliteiten verder kan helpen ontwikkelen. Het is direct en kan niet kan liegen. Het vraagt van de bespeler een fysiek bewustzijn en een alertheid om het masker in de rol tot leven te laten komen.

Je maakt kennis met diverse soorten theatermaskers. Je leert je lichaam als instrument te gebruiken om het masker geloofwaardig te laten verschijnen.
Op die manier werken we aan

  • Maskerspel in fysiek, stem en emotie
  • Spelplezier
  • Samenspel

Maskerspel is een verdiepende cursus. Voor deze cursus heb je een vervolgcursus Toneel 2, Theatersport 2 of Improviseren afgerond.

Over de docent

Patrizia Esposito

Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten (1993), la Scuola Internazionale di attore comico van Antonio Fava (1996). Werk o.a.: het Nationaal Toneel, de HKU, Avicenna School voor leiderschap, de Beroepsvereniging voor Docent Drama en op vele Jeugdtheaterscholen door heel Nederland. Van Italiaanse meesters als Sartori leerde zij het ambacht van het theatermasker maken.

neem contact op