Menu

CursussenImproviseren 1

Geniet je ook zo van programma’s zoals ‘De Vloer Op’? Ga de uitdaging aan en haal het uiterste uit een improvisatie. Voel je vrij en ontdek waar de scène je heen kan brengen. Gewoon lekker improviseren.

Bij improvisatietheater ligt de nadruk op het spelen van verschillende improvisatievormen zonder wedstrijdelement zoals bij theatersport. Het gaat hier om zeer creatieve, verrassende lessen waarin je leert werken aan voorwaarden om in een improvisatie te spelen..
Hoe kom je tot een mooie, ontroerende of spannende improvisatiescène? Je oefent met scènes vanuit het niets, maar ook met dilemma's zoals in het tv-programma 'De Vloer Op'. Je leert je eigen verbeelding grenzeloos te maken en onvoorwaardelijk in het diepe durven te springen.

Spelenderwijs werk je aan

  • Basis van de improvisatiestructuur en spelvormen
  • Spelplezier
  • Samenwerken en samen spelen
  • Verhaalopbouw en inleving
  • Het opbouwen van een rol
  • Spelen in het hier-en-nu

Improviseren 1 is een basiscursus en iedereen is welkom. Heb je al meer ervaring met improvisatietheater of theatersport, dan kan je kiezen voor de vervolgcursus Improviseren 2.

Over de docent

Harm Duco Schut

Opleiding: Toneelacademie Maastricht. Werk: Vijf jaar als acteur verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Werkt nu als schrijver/regisseur voor theater en audio. Maakte Parade-voorstelling Amorra (2018), audiodrama’s Staatsgeheim (2020) en De Omega (2022) en gothic horrormonoloog De Gastheer (2023), die zowel verscheen in het theater als op audioplatform Podimo. Voor jongerentheater SPAAK in Arnhem schrijft/regisseert hij jaarlijks een nieuw stuk gebaseerd op een bekende (fictieve) persoon. Vorig jaar was dat Robin Hood (2023), dit jaar maakt hij Dracula (2024).

lees meer neem contact op