Menu

CursussenActeren 1

Leren acteren zoals je ook ziet in film- en in toneelvoorstellingen? Dan is een cursus Acteren 1 geknipt voor jou. Heb je al theaterervaring en wil je weer spelen? Ook dan kan je van start gaan met deze cursus.

Je leert over geloofwaardig acteren, improviseren, samenspel, inleving, en tekstbehandeling. Je leert ervaren waar je al goed in bent, maar je komt ook je uitdagingen tegen. Bovenal is het een cursus waar je veel plezier aan kunt beleven!

We werken in deze cursus aan de volgende competenties:

  • Basiselementen van spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Samenspel

Acteren 1 is voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met de speelvloer. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. De cursus vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. De meest logische vervolgstap na Acteren 1 is Acteren 2 waarin verdieping van je spel, de herhaalbaarheid en het verbeteren van scènes en tekstgebruik steeds meer aan de orde komen. Maar je kan ook doorstromen en verdieping zoeken bij andere cursussen zoals Fysiek Acteren, Speltechnieken of Mime. Denk ook aan een van de productiecursussen.

Over de docent

Roos Zwigtman

Opleiding: docent Theater aan Artez Arnhem. Werk: ik werk al docent en maker bij verschillende Jeugdtheaterscholen (Jeugdtheaterhuis en Jeugdtheaterschool Zeeland) en nu ook op de Theaterschool Utrecht. Daarnaast geef ik als vaste drama docent les op de Montessorischool Bilthoven. En maak ik verschillende voorstellingen met jongeren, zoals Theater na de Dam. Ik werk graag vanuit verhalen van mensen of uit boeken. En in mijn lessen staat spelplezier voorop.

lees meer neem contact op