Menu

CursussenHUISgezelschap

Ben je een ervaren speler? Heb je bijvoorbeeld Acteren 3 gedaan, een Productie, of andere cursussen elders? Ben je er aan toe om meer de diepte in te gaan? Dan is het HUISgezelschap iets voor jou! Samen bouwen we een community waar jij je als ervaren speler verder kan ontwikkelen en kan laten uitdagen. Commitment, spelniveau, enthousiasme, inzet en verdieping staan hierbij centraal. Seizoen 2024-2025 hebben we plek om te groeien met het HUISgezelschap. De groep van vorig jaar gaat (deels) door en we gaan de community aanvullen met nieuwe enthousiaste spelers die zin hebben in een uitdaging! Er is plek voor 24 spelers, zodat we de groep kunnen splitsen in 2 verschillende groepen tijdens de lessen.
Je hebt 1x per week les, daarnaast heb je meerdere presentatiemomenten en extra speelmogelijkheden.
Lessen van je vaste (kern)docent (Maxime), meerdere gastdocenten en twee regisseurs. Je sluit af met een voorstelling.

Programma
Het programma is opgedeeld in twee blokken.
In blok 1 krijg je verdiepende lessen van gastdocenten.
In blok 2 gaan we in verschillende groepen aan de slag met repeteren voor de 2 verschillende voorstellingen. Er zijn 2 regisseurs (Maxime Vandommele en Ayrton Kirchner) die het concept pitchen in de groep. Spelers van het HUISgezelschap kunnen hun voorkeur uitspreken voor een van de 2 concepten. We streven naar een gelijke verdeling van 2 groepen. Beide voorstellingen spelen in het weekend op 13, 14 en 15 juni.

Tijdens het speelweekend programmeren we de twee verschillende voorstellingen van het HUISgezelschap in onze Theaterzaal. Daarnaast gaan we samen een mooi randprogramma organiseren voor andere ervaren spelers van Theaterschool Utrecht. Bijvoorbeeld een masterclass Acteren, een nagesprek met regisseurs en spelers. Ook om nieuwe spelers enthousiast te maken voor het HUISgezelschap komen jaar? Het wordt een inspirerend (speel) weekend met een mooi programma.

Commissies
De kerndocent organiseert samen met de spelers een aantal commissies. Bijvoorbeeld voor de PR, bijhouden van Instagram, techniek in de Theaterzaal, borrelmomenten, mooie projecten en kansen binnen en buiten TSU, eventueel ook inspraak over de lessen/gastdocenten. Zo geef je samen vorm aan de community en ontstaan nieuwe mooie plannen.

Extra
Spelers van het HUISgezelschap zullen regelmatig extra aanbiedingen krijgen. Docenten van TSU vragen bijvoorbeeld: trainingsacteurs voor de cursus Theater doet meer, spelers/presentatoren voor het Open HUISpodium, spelers die in de cursus Toneelschrijven met teksten de vloer op willen, spelers voor de Open Dag of Culturele Zondag etc. De kerndocent zal ook mooie initiatieven buiten TSU onder de aandacht brengen bij het HUISgezelschap.

Auditie
Spelers van het HUISgezelschap 2023-2024 krijgen de kans om zich al in te schrijven voor het HUISgezelschap. Andere geïnteresseerden kunnen ook komen kennismaken. Op 11 september organiseren we een auditie. Als je ervaring hebt en benieuwd bent naar het HUISgezelschap, dan ben je welkom bij de auditie. Die auditie is een wederzijdse kennismaking. Schrijf je daar apart voor in. Als je bent toegelaten dan kan je je voor het HUISgezelschap inschrijven.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Maxime Vandommele

Opleiding: Acteursopleiding HKU, theaterdocentopleiding Hogeschool t Zuyd. Werk: Actrice bij Theatergroep Aluin, 2bornot2bcompany, in projecten met o.a. Sanne Verkaaik, Abattoir Ferme, NTjong, Veenfabriek en Koos Terpstra; stemactrice voor o.a. Nickelodeon, Sixt, podcasts; projectleider Kunst in de klas (theater en educatieproject); zelfstandig trouwambtenaar; spelcoach jongerentheater KRANG; artistiek coach Museumnacht; workshopdocent voor Aluin.

lees meer neem contact op

Ayrton Kirchner

Opleiding: Acteursopleiding HKU, Vooropleiding DNA en Black Sheep Academy. Werk: Acteur voor de theatervoorstellingen 'Robin Hood' en 'Broers' bij Theatergroep Sonnevanck, 'Osso' bij Frascati ism Suburbia, 'Poker' bij Raymi Sambo Maakt, 'Feest' bij De Doelen en 'We have a dream' bij De Nieuwe Kerk Amsterdam. Acteur in de reclames van Toyota en diverse series en films waaronder Nood, Stanley H., Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam. Stemacteur voor o.a. Nickelodeon, Netflix en diverse cartoons en live-action kinderseries. Trainingsacteur in agressietrainingen, communicatiestijlen en assertive hospitality.

lees meer neem contact op