Menu

CursussenMusical 2

Wil je leren acteren, dansen en zingen zoals in de grote musicals? Dan zijn de musicallessen iets voor jou.

Tijdens deze cursus wordt gewerkt met de drie disciplines van musical: dans, zang en spel. Enige ervaring is wenselijk want in deze cursus gaan we al wat verder in op verschillend repertoire. Denk aan verschillende stijlen binnen het musical repertoire en ook het combineren van de disciplines. Ook solo zang en meerstemmig zingen zal voorbij komen.

De eerste weken zal veel gewerkt worden aan losse scènes, nummers en choreografieën en in het tweede deel van de cursus wordt een aantal lessen gewerkt aan verdieping van een musical. Hierin zul je ervaren hoe het is als de disciplines samenkomen.

Je leert geloofwaardig te spelen, over samenspel, je leert je grenzen te verleggen, inleving, tekstbehandeling en natuurlijk spelplezier.

We werken in deze cursus aan de volgende competenties

  • Verdieping van spel, dans en zang
  • Spelplezier en zelfvertrouwen
  • Samenspel

Musical is voor iedereen die naast het spelen ook les wil krijgen in dansen en zingen. Lijkt het jou leuk verder met deze disciplines in uiteenlopend musical repertoire aan de slag te gaan? Dan is dit jouw cursus. Je krijgt grotendeels les in acteren en een aantal lessen worden verzorgd door een dansdocent en door een zangdocent.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Dewi Inesia

Opleiding: Vooropleiding Lucia Marthas Institute for Performing Arts (2019-2020), Broadway Dance Center (2022) en Dutch Academy of Performing Arts (2020-2023) Werk: Dewi heeft ervaring in het geven van musicallessen en workshops. Momenteel werkt Dewi o.a. als musicaldocent bij KunstenHuis Idea en bij de Telekids Musicalschool. Daarnaast heeft Dewi ervaring met het choreograferen van diverse projecten, waaronder Misfit de Musical van Morssinkhof Terra Theaterproducties. Hierin heeft zij zelf de rol van Julia Martens gespeeld.

lees meer neem contact op

Willemijn Hordijk

Opleiding: HKU Theatre and Education Werk: Theatermaakster bij Theatergroep Nooitgedacht, theaterdocent op basisscholen door het hele land & storyteller met een voorliefde voor volksverhalen en sprookjes.

lees meer neem contact op