Menu

CursussenMime

Mime is een eigenzinnige manier van theatermaken. Een fysieke benadering. Bewegen is het uitgangspunt. Niet ‘doen alsof’ maar ‘zijn’. De speler op de vloer, een lichaam in de ruimte. Alles heeft een betekenis, iedere uiting heeft zeggingskracht. Bij deze cursus maak je kennis met mime. Je gaat veel de vloer op, samen met de andere spelers van deze cursus. Jouw fysieke aanwezigheid in verhouding tot andere lichamen en in verhouding tot de ruimte. Vanuit een fysieke basis wordt er gewerkt aan de theatrale verbeelding en de beleving.

Deze cursus is een goede training voor spelers en ook voor dansers. Docent Linar, afgestudeerd aan de mimeopleiding, geeft op een bevlogen manier les. Leuke, speelse en inspirerende opdrachten, scènes uitproberen met een fysiek uitgangspunt, en choreografieën maken. Er komt veel voorbij in de les, je zit in ieder geval niet stil! Na deze cursus ga je vol energie weer naar huis.

We werken in deze cursus aan de volgende competenties:

  • Basiselementen van spel, dans
  • Spelplezier en zelfvertrouwen
  • Samenspel
  • Fysieke aanwezigheid
  • Fysiek bewustzijn
  • Creativiteit

Ervaring als speler is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Na deze mime cursus kan je verder met acteren, bijvoorbeeld Acteren 2, Fysiek Acteren of meedoen aan een productie.

Over de docent

Linar Ogenia

Opleiding: sinds mijn achtste doe ik Taekwondo. In mijn puberteit was ik ook een Wu-tang clan fan en kwam ik in aanraking met breakdance. Tijdens de Mime-opleiding begon mijn onderzoek naar hoe ik gevechtskunst kon gebruiken in spel en theatermaken. Werk: mime en dans training aan acteurs en dansers.

lees meer neem contact op