Menu

CursussenSTUKmaken

Speel mee in de JaarProductie van Theaterschool Utrecht!

Een hedendaagse uitvoering van Oedipus
Het verhaal van een voorspelling van een orakel.
Koning Laios en Koningin Iocaste wilden erfgenamen maar ze krijgen geen kinderen. Laios bezoekt het Orakel en krijgt het antwoord: “Prijs jezelf gelukkig zolang je geen kinderen hebt, want als je een zoon krijgt zal hij je op een dag vermoorden”. Hier begint het verhaal van de ongelukkige Oedipus die zijn moeder zal trouwen en zijn vader vermoorden.

Regisseur Ron van Lente heeft bestaande tekst bewerkt tot een voorstelling van een uur. Een voorstelling die wringt en aanzet tot denken. Voor een hedendaagse uitvoering van Oedipus wil hij rauwheid laten afwisselen met tederheid. “Denk ik dat ik weet wie ik ben?”
Om de rauwheid en directheid van deze voorstelling te ondersteunen zal er gebruik gemaakt worden van Rock muziek. Soms mee-kleurend met een scène en soms daar keihard tegenin.

Wil jij deze rockversie nieuw leven inblazen en zoek je een uitdaging in je spel en wil je voor jezelf de lat hoog leggen, meld je dan aan. Dan gaan we samen aan de slag om het publiek te raken met het mysterie van de identiteit.

Regisseur Ron van Lente werkt als acteur bij verschillende theatergezelschappen. Bij TSU werkt hij naast docent Fysieke Acteren en Speltechnieken ook als regisseur. Voor Ron is het belangrijk dat spelers zich veilig voelen en daardoor het optimale uit hun spel durven halen. Ron gelooft in authentiek, geloofwaardig spel in elke speelstijl

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verdieping van spelkwaliteiten
  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap)

De voorstelling is op 8 maart 2025.

De jaarproductie STUKmaken is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus, of andere theaterervaring is gewenst. Je hoeft geen auditie te doen voor deze productie. Je kan bij twijfel contact opnemen met de docent.

Over de docent

Ron van Lente

Ron werkt al meer dan 35 jaar als acteur bij diverse theatergezelschappen. Het Noord Nederlands Toneel, Het Filiaal Theatermakers, Het Laagland, Schippers en van Gucht. Ook is hij in verschillende tv series te zien geweest zoals, Stanley H, Hollands Hoop 3 en Thuisfront. Sinds 2009 geeft hij les bij verschillende instanties en heeft zich gespecialiseerd in fysiek theater met technieken vanuit het Grotowski model en methode Lecoq. “Als speler ben je een onbeschreven blad, vol nieuwsgierigheid en open naar de wereld. Spelen is altijd een zaak van leven en dood.”

lees meer neem contact op