Menu

CursussenActeren 55+

Acteren 55+ gaat over de manier van spelen die je ook ziet in films- en in toneelvoorstellingen. Het is dé instapcursus voor beginners, maar ook geschikt als je ooit al iets gedaan hebt met toneel maar graag opnieuw wil starten. Voor iedereen vol van levenservaring.

In deze cursus leer je veel over geloofwaardig acteren, improviseren, samenspel, inleving, en tekstbehandeling. Je leert ervaren waar je al goed in bent, maar je komt ook je uitdagingen tegen. Bovenal is het een cursus waar je veel spelplezier met leeftijdsgenoten aan kunt beleven!

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Basiselementen Spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Samenspel

Acteren 55+ is voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met de speelvloer. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. Je werkt samen met mensen met meer levenservaring, de gespeelde thema’s en opdrachten vallen goed samen. De cursus kan je meermalen doen en vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. Maar je kan ook doorstromen naar een andere vervolgcursus binnen de leerlijn Acteren.

Over de docent

Maaike van der Meer

Opleiding: HKU acteursopleiding. Werk: Theater-actrice o.a. bij Theatergroep Aluin (Utrecht), Tejater Teneeter (Nijmegen), Maccus (Delft), tv-actrice o.a. in Grijpstra en de Gier, Nagtegaal en zonen, Goede tijden slechte tijden. Docent o.a. bij: HKU docentopleiding en acteursopleiding, Stichting Drama Aan School, UCK theater volwassenen en LOT. Verder werkzaam als pilatesdocent, trainingsacteur en spelcoach.

lees meer neem contact op