Menu

CursussenTheater Doet Meer

Presentatie en communicatie skills verbeteren én je creatieve mindset activeren in het dagelijks leven! Daarmee ga je aan de slag in de cursus Theater Doet Meer.
Theater is namelijk nog zoveel meer dan de voorstellingen die gespeeld worden, cabaretavonden die plaatsvinden en urenlange improvisaties. Kijk maar:

Theater kan je inzetten op je werk als je moet omgaan met heftige emoties van collega's. Als je aan het eten bent met de (schoon)familie en het gesprek loopt dood. Of wanneer je door een verkoper op straat wordt aangesproken, terwijl je liever door wilt lopen.
Theater kan je gebruiken in combinatie met andere kunstdisciplines.
Theater kan je gebruiken om te ludieke, ideeën, feestjes, ervaringen of projecten te komen.

Waar kan theater voor dienen?
Met theaterskills leer je samenwerken, je expressief uiten, plezier ervaren wanneer je buiten je comfortzone gaat, voor een groep staan, zelfbewustwording van het lichaam trainen, omgaan met onverwachtse situaties en emoties en creatief denken bevorderen.

Dit gaan we bewust leren toepassen in het dagelijks leven door theater als middel in te zetten en je concrete handvatten en oefeningen te bieden. De basis voor deze cursus zit in plezier, humor en nieuwsgierigheid.
Denk daarbij aan deze thema's: humor, assertiviteit, creatieve mindset, presentatievaardigheden, omgaan met emoties/grensoverschrijdend gedrag, verhalen verzamelen en omzetten naar kunstzinnig materiaal.

Voorbeelden van Oefeningen:

 • Slechtste presentatie of scène ooit maken (je zal zien hoe snel iets goed is)
 • Assertiviteit trainen door stop te zeggen en te oefenen met een trainingsacteur van buitenaf.

(Kom vooral meedoen tijdens de proefles op 7 september)

Zie deze cursus als verschillende losse workshops die je steeds meeneemt in hoe je theater op verschillende manieren kan inzetten in het dagelijks leven.
Je zal zelf ook inbreng hebben in de thema's, situaties en opdrachten. Het zal een afwisseling zijn tussen het creatieve en sociale aspect van theater.

Je leert en ervaart:

 • Divers en verrassend presenteren
 • Spelplezier en vertrouwen inzetten in het dagelijkse leven of anderen erbij helpen
 • Feedback geven en vragen stellen
 • Je eigen vooroordelen ontdekken en kijken wat je hiermee moet
 • Assertief zijn en anderen helpen assertief te zijn
 • Grenzen stellen of anderen helpen grenzen te stellen
 • Improviseren, humor inzetten en jezelf en andere verrassen in het dagelijks leven
 • Creativiteit zien als iets dat getraind kan worden en ingezet in het dagelijks leven
 • Communicatieve vaardigheden voor jezelf en anderen
 • Spel inzetten om sociale situaties bloot te leggen
 • Hoe je vanuit verschillende emoties, zintuigen, bewegingen, acteerstijlen en personages tot nieuwe oefeningen, ideeën en ervaringen kan komen en bedenken die je dagelijks kan toepassen.
 • Hoe je verschillende (kunst)disciplines en eigen fascinaties kan mixen om tot nieuwe kunst te komen.
 • Hoe je verhalen kan verzamelen op ludieke/grappige/creatieve manieren. Hoe je deze verhalen vervolgens kan gebruiken in theater, kunst en her dagelijks leven.

Geen theater ervaring vereist voor deze cursus.

Over de docent

Boaz van Rooij

Opleiding: Afgestudeerd als Theater Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Ik werk als theaterdocent bij Maas Theater en Dans, als trainer/trainingsacteur voor de UU en HKU en als maker/acteur bij Jeugdtheatercollectief Neuswijs. Ik ben altijd op zoek naar de beste vorm die past bij het verhaal dat verteld wordt, denk daarbij aan open en gesloten dramaturgische voorstellingen tot aan theaterwandelingen, participerende voorstellingen, installaties, luisterverhalen en performances. Verhalen uit de omgeving zorgen voor directe inspiratie in lessen en maakprocessen.

lees meer neem contact op