Menu

CursussenTheatersport 2

Wil je meer verdieping in games? Toewerken naar je eerste wedstrijd? Fit en klaar voor de rechters? Maak kennis met deze creatieve improvisatietheater-spelvormen in onze vervolg theatersport-cursus.

In deze vervolgcursus maak je verder kennis met het fenomeen theatersport: een theatervorm waarbij improvisatie centraal staat. Je doet dit in de verschillende spelvormen, de zogenaamde games, die aan het einde van deze cursus in wedstrijdverband gespeeld zullen worden.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Wedstrijdstructuren: Side-coaching en rechteren
  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verhaalopbouw, status en emoties
  • Interactie met het publiek

Theatersport 2 is het vervolg op Theatersport 1. Een verdiepende en speelse manier om verder vertrouwd te raken met de speelvloer en de games. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. De cursus werkt toe naar een wedstrijd. Een spannende confrontatie met elkaar, rechters en een publiek.
Heb je al eerder theater- of toneellessen gehad en wil je beginnen met theatersport? Dan moet je toch bij Theatersport 1 beginnen.
Wil je geen wedstrijden spelen? Dan kan je kiezen voor de vervolgcursus Improviseren.

Over de docent

René Orbons

Opleiding: HKU theaterdocent. Werk: Docerend theatermaker (HKU), regisseur, en dramaturg (UvA). Binnen zijn lessen werkt hij aan spelvaardigheden en doceert zowel praktische technieken als een theoretische en analytische blik. Hij heeft onder andere gewerkt bij Setheater, Theaterwerkplaats Zie, DOX, het Noord Nederlands Toneel, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, De Nationale Opera en regisseert verschillende voorstellingen, van operettes tot bewegingstheater.

lees meer neem contact op