Menu

CursussenActeren 2

Wil je meer acteren en meer spelen? Toewerken naar je eerste presentatie? Een vervolg geven aan je ontwikkeling en spelplezier? Maak kennis met nieuwe creatieve spelvormen in de vervolgcursus Acteren.

Je gaat meer de diepte in. Het improviseren blijft de basis, maar de herhaalbaarheid van scènes krijgt meer accent. Je onderzoekt de verschillende mogelijkheden om tot een aantrekkelijk en vooral geloofwaardig spel te komen, samen en individueel. Je ervaart wat het beste bij jou past. Zo werk je aan fysieke opdrachten, ingeleefd spel, teksten, muziek en eigen materiaal.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Vervolg op elementair spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Samenspel
  • Scène-opbouw, improvisatie en eigen spelvragen
  • Interactie met het publiek

Over de docent

Harm Duco Schut

Opleiding: Toneelacademie Maastricht. Werk: Vijf jaar als acteur verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Werkt nu als schrijver/regisseur voor theater en audio. Maakte Parade-voorstelling Amorra (2018), audiodrama’s Staatsgeheim (2020) en De Omega (2022) en gothic horrormonoloog De Gastheer (2023), die zowel verscheen in het theater als op audioplatform Podimo. Voor jongerentheater SPAAK in Arnhem schrijft/regisseert hij jaarlijks een nieuw stuk gebaseerd op een bekende (fictieve) persoon. Vorig jaar was dat Robin Hood (2023), dit jaar maakt hij Dracula (2024).

lees meer neem contact op