Menu

CursussenKleinkunst/Cabaret 2

Maken wat je zelf wilt spelen; boeiend, grappig en ontroerend. Daar draait deze vervolgcursus om. En: wie ben ik op het podium?

We werken toe naar een eerste presentatie voor een publiek met eigen gemaakte acts; dat kan een liedje zijn, en stand up stukje, een sketch of een conference.

In deze cursus maak je op verschillende manieren persoonlijk, grappig of ontroerend cabaret-en kleinkunstmateriaal. Je gaat opzoek naar je persoonlijke stijl en sterke kanten. Er wordt veel individueel gewerkt en soms in groepjes. Wat vind je interessant, welke vorm kies je daarvoor en hoe voer je het uit? Er worden vaak huiswerkopdrachten gegeven waar je zelfstandig mee aan de slag gaat. Ook buiten de lesuren om.
Onze docenten Bam Commijs (dinsdag) en Max Kerkhof (woensdag) verzorgen een aantal keren muzikale ondersteuning. Op basis van het materiaal van de cursisten wordt er een presentatie gemaakt voor publiek. Noteer de datum alvast in je agenda!.

Spelenderwijs werk je aan:

  • Vervolg basiselementen cabaret
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Ontwikkelen eigen materiaal

Voor deze cursus moet je Kleinkunst/Cabaret 1 gedaan hebben. In overleg met de docent kunnen ook deelnemers van buiten Theaterschool Utrecht instromen. Neem dan contact op met de docent.

Deze cursus wordt op dinsdag en woensdag aangeboden.

Over de docenten

Merel Voorsluis

Opleiding: Rietveld Academie (richting audiovisueel/performance kunst) en HKU Dramaschrijven. Werk: theatermaker, cabaret programmeur en docent drama. Ik maak straattheatervoorstellingen zonder tekst. Hiermee tour ik in de zomer langs allerlei festivals. In het winterseizoen geef ik al 15 jaar kleinkunst- en cabaretlessen. Daarnaast programmeer ik het try-outpodium Goedkoop Cabaret in Amsterdam.

lees meer neem contact op

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Max Kerkhof

Werk: Max is werkzaam als pianodocent bij de Utrechtse muziekschool. Daarnaast is hij actief als uitvoerend muzikant en singer-songwriter, vaak ruilt hij de piano in voor een synthesizer. Zijn speelstijl beweegt zich tussen pop, jazz en neo-klassiek, met een jazz & pop piano studie als achtergrond staat improvisatie aan de kern van mijn pianospel. Max speelt altijd in dienst van het eindresultaat, in de kleinkunst en cabaret lessen stelt hij zich met liefde dienstbaar op om het beste in jouw performance naar boven te halen!

lees meer neem contact op