Menu

CursussenJaarProductie Musical

Heb je al wat ervaring met acteren, dansen en zingen en zou je een echte musicalproductie willen maken? Dan is deze cursus iets voor jou! Je gaat samen met de groep een bekende musical repeteren en uiteindelijk uitvoeren in de theaterzaal. We werken vanuit de verschillende disciplines en je krijgt hierbij les van verschillende professionals.

Waitress - The Musical
Aankomend jaar brengt Theaterschool Utrecht Waitress: The Musical, het Tony genomineerde Broadway-fenomeen, op de planken. Waitress vertelt het verhaal van Jenna Hunterson, een serveerster en deskundige taartenmaakster die vastzit in een klein, Amerikaans stadje en een liefdeloos huwelijk. Wanneer een bakwedstrijd in een nabijgelegen provincie haar de kans biedt om te ontsnappen, vecht Jenna om een ​​lang vergeten deel van zichzelf terug te winnen.
Dankzij de steun van haar collega-serveersters en een onverwachte romance met haar gynaecoloog, begint Jenna de moed te vinden om haar lang vergeten dromen na te jagen. Waitress viert de kracht van vriendschap, dromen, de familie die we zélf kiezen en de schoonheid van een goedgebakken taart. Kortom: Een swingende Popmusical, overgoten met een vleugje komedie en romantiek. Dat smaakt naar meer!

We verdiepen ons in de personages, de verhaallijnen, thematiek, en wisselen de drie disciplines af binnen de repetities. We pakken delen uit de hele musical om zo met elkaar een fragmentarische voorstelling te maken. Zo repeteren we elke week om uiteindelijk in de theaterzaal de korte voorstelling op te voeren voor publiek.
Vind de uitdaging om je grenzen te verleggen en samen een korte voorstelling te maken waarin acteren, dansen en zingen centraal staan.

Vind de uitdaging om je te verdiepen in een rol en naast de teksten ook choreografieën te leren en meerstemmig te zingen.

We werken in deze cursus aan de volgende competenties:

  • Verdieping in spel, dans en zang
  • Spelplezier en zelfvertrouwen
  • Samenspel
  • Spelen voor publiek

Musical is voor iedereen die naast het spelen ook les willen krijgen in dansen en zingen. Ervaring met acteren, dans en zang is wenselijk. Starten met een basiscursus zoals bijvoorbeeld Musical 2, Acteren 2, Improviseren 2 is wenselijk. Voor deze productie is een auditie gepland.

Over de docenten

Eline Koelmans

Opleiding: Fontys Docent Theater. Werk: Theaterdocent bij Cultuur Onderwijs, UCK Jeugdtheaterschool, docent VO Revius (Wijk bij Duurstede), theatermaker bij locatietheatergroep Locus (Deventer), actrice en maker bij collectief de dochters (Utrecht), trainingsactrice Fontys (Eindhoven en Tilburg). De laatste jaren geef en ontwikkel ik veel projecten in het primair en voortgezet onderwijs en ben ik CO-teacher in het onderwijs.

lees meer neem contact op

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Dewi Inesia

Opleiding: Vooropleiding Lucia Marthas Institute for Performing Arts (2019-2020), Broadway Dance Center (2022) en Dutch Academy of Performing Arts (2020-2023) Werk: Dewi heeft ervaring in het geven van musicallessen en workshops. Momenteel werkt Dewi o.a. als musicaldocent bij KunstenHuis Idea en bij de Telekids Musicalschool. Daarnaast heeft Dewi ervaring met het choreograferen van diverse projecten, waaronder Misfit de Musical van Morssinkhof Terra Theaterproducties. Hierin heeft zij zelf de rol van Julia Martens gespeeld.

lees meer neem contact op