Menu

CursussenTheatersport 3

Voor meer diepgang in de games, voor meer ervaring in de wedstrijdvorm en nog meer theatersportplezier. Doe mee met deze creatieve improvisatietheater-spelvormen in onze theatersport-cursus voor gevorderden.

In deze cursus verdiep je je kennis van het fenomeen theatersport: een theatervorm waarbij improvisatie centraal staat. Je doet dit in de verschillende spelvormen, de zogenaamde games, die aan het eind van deze cursus in wedstrijdverband gespeeld zal worden.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Verdieping Improvisatiestructuur en spelvormen
  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verhaalopbouw en inleving
  • Interactie met het publiek

Theatersport 3 is het vervolg op Theatersport 2. Een speelse manier om verder vertrouwd te raken met improviseren en de wedstrijdvorm. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je nog meer te verdiepen in de lichtheid van het spelen. De cursus is ook een goede basis voor het starten van een eigen Theatersport groep.
Heb je al eerder theater- of toneellessen gehad en wil je beginnen met theatersport? Dan moet je toch bij Theatersport 1 beginnen.
Wil je geen wedstrijden meer spelen? Dan kan je kiezen voor de vervolgcursus Improviseren.

Over de docent

René Orbons

Opleiding: HKU theaterdocent. Werk: Docerend theatermaker (HKU), regisseur, en dramaturg (UvA). Binnen zijn lessen werkt hij aan spelvaardigheden en doceert zowel praktische technieken als een theoretische en analytische blik. Hij heeft onder andere gewerkt bij Setheater, Theaterwerkplaats Zie, DOX, het Noord Nederlands Toneel, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, De Nationale Opera en regisseert verschillende voorstellingen, van operettes tot bewegingstheater.

lees meer neem contact op