Menu

CursussenKleinkunst/Cabaret 1

Een grappige tekst ontwikkelen? Een persoonlijk lied schrijven en ten gehore brengen? Een lach, een traan? Van alle podiumkunsten is cabaret misschien wel de meest gevarieerde.

In deze cursus doe je ervaring op met de verschillende kanten van kleinkunst en cabaret. Wat jij bedenkt en wie je bent is het onderwerp. Je onderzoekt welke vormen het beste bij je passen. Alle denkbare disciplines worden ingezet om het publiek te laten lachen, te ontroeren of aan het denken te zetten. Door de opbouw van de cursus krijg je van alle facetten van Kleinkunst en Cabaret iets mee. Je houdt je in de les bezig met (lied)teksten schrijven, conference, zingen, sketch, schrijf- en speltechniek. Het muzikale deel wordt ondersteund door gastlessen van onze docent Bam Commijs (dinsdag) en Max Kerkhof (woensdag). Docenten Merel, Bam en Max weten het beste uit jezelf te halen, je zal jezelf verrassen en grenzen verleggen. Er worden soms huiswerkopdrachten gegeven om je op weg te helpen met het maken van eigen materiaal. Er wordt dus ook inzet gevraagd buiten de lesuren om. In deze cursus wordt nog geen presentatie voor publiek gegeven.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Basiselementen cabaret
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Het maken van eigen materiaal

Kleinkunst/Cabaret 1 is voor beginners een speelse manier om kennis te maken met de wereld van kleinkunst en cabaret. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om eigen materiaal te maken. De cursus vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. De meest logische vervolgstap is Kleinkunst/Cabaret 2 of bijvoorbeeld Stand-up Comedy.

Deze cursus wordt op dinsdag en woensdag aangeboden.

Over de docenten

Merel Voorsluis

Opleiding: Rietveld Academie (richting audiovisueel/performance kunst) en HKU Dramaschrijven. Werk: theatermaker, cabaret programmeur en docent drama. Ik maak straattheatervoorstellingen zonder tekst. Hiermee tour ik in de zomer langs allerlei festivals. In het winterseizoen geef ik al 15 jaar kleinkunst- en cabaretlessen. Daarnaast programmeer ik het try-outpodium Goedkoop Cabaret in Amsterdam.

lees meer neem contact op

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Bam Commijs

Bam Commijs is al vele jaren werkzaam als pianist. Hij heeft zich altijd toegelegd op improvisatie en compositie, schreef muziektheaterstukken en maakt programma’s met zangers en kleinkunstenaars. Daarnaast treedt hij op als solist, en als improvisator in jazz- en wereldmuziekgroepen. Hij beheerst een veelheid van muzikale stijlen. Eén van zijn specialismes is het samen met cursisten maken van de muziek bij hun liedjes. Zijn werk is te vinden op Spotify (album Shelter) en Youtube.

lees meer neem contact op