Menu

CursussenFysiek Acteren 2

“Je beweegt zoals je denkt en je denkt zoals je beweegt. Dus als ik mijn beweging verander, verandert ook mijn denken”. (Jerzy Grotowski)

Ga verder met fysieke acteertechnieken en maak grote stappen in de ontwikkeling van de fysieke aspecten van jouw acteertalent. Handelen vanuit de fysiek, dus niet de psychologie. Verruim je eigen bewegingsmogelijkheden. Ontdek wat je lichamelijke zeggingskracht zegt over: personage, emotie, inhoud van scène, transformatie.

Vind vrijheid van handelen zonder dat je denken je daarin belemmert. We werken ook vanuit abstractie en je leert hoe waardevol abstractie kan zijn voor de kwaliteit van jouw spel. Abstractie zegt meer dan de anekdote en is daarom een verrijking voor ieders fysieke spel.
Bij deze fysieke manier van spelen werken we verder aan verdieping van verschillende basistechnieken voor individuele en groepsimprovisaties.

In deze cursus werk je aan:

  • Verdieping van basistechnieken en improvisatie
  • Spelplezier
  • Fysiek spel

Fysieke Acteertechnieken 2 is een verdiepingscursus. Je moet dus eerst de vervolgcursus Fysieke Acteertechnieken 1 gedaan hebben (of elders deze ervaring hebben opgedaan).

Over de docent

Ron van Lente

Ron werkt al meer dan 35 jaar als acteur bij diverse theatergezelschappen. Het Noord Nederlands Toneel, Het Filiaal Theatermakers, Het Laagland, Schippers en van Gucht. Ook is hij in verschillende tv series te zien geweest zoals, Stanley H, Hollands Hoop 3 en Thuisfront. Sinds 2009 geeft hij les bij verschillende instanties en heeft zich gespecialiseerd in fysiek theater met technieken vanuit het Grotowski model en methode Lecoq. “Als speler ben je een onbeschreven blad, vol nieuwsgierigheid en open naar de wereld. Spelen is altijd een zaak van leven en dood.”

lees meer neem contact op