Menu

CursussenCamera Acteren

Stilte op de set. Geluid? Camera? Actie!

Heb je altijd al voor de camera willen staan? Wil je iets nieuws proberen?
Het doel van deze cursus is om je kennis te laten maken met de basisaspecten van camera acteren. Je leert hoe het is om voor de camera te spelen en tevens naar jezelf te kijken als acteur.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn:

• Auditie, tekstinterpretatie en improvisatie​​​​​​
• Technische aspecten van het camera acteren
• Camerastandpunten
• Subtiliteit, intimiteit en authenticiteit in het spel
• Zelfbewustzijn en objectiviteit: wat beleef je zelf en wat zie je terug op camera?

In de lessen leer je met zelfvertrouwen voor een camera te staan. De laatste les zal filmmaker Aron Ludikhuijze opnames maken.
Voor deze cursus vragen we wat ervaring met de basisprincipes van acteren (bijvoorbeeld in een Acteren 1 cursus of elders vergelijkbare ervaring).

Over de docent

Merel Jansen

Opleiding: Docerend Theatermaker Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor Nederlandse taal en cultuur en Master Literatuur en Cultuurkritiek aan de Universiteit Utrecht. Werk: Merel werkt als theatermaker, presentator, acteur en docent. Ze laat zich graag inspireren door film en literatuur, en is gefascineerd door de schoonheid van ongemak. In haar lessen staan spelplezier, humor en veiligheid voorop. Als speldocent neemt ze je mee in een onderzoek naar menselijk gedrag. In het theater dat ze maakt en doceert wil ze publiek en deelnemers meenemen in een moment waarin iets ogenschijnlijk onopvallends uit het alledaagse opgetild wordt.

lees meer neem contact op