Menu

CursussenActeren 1

Leren acteren zoals je ook ziet in film- en in toneelvoorstellingen? Dan is een cursus Acteren 1 geknipt voor jou. Heb je al theaterervaring en wil je weer spelen? Ook dan kan je van start gaan met deze cursus.

Je leert over geloofwaardig acteren, improviseren, samenspel, inleving, en tekstbehandeling. Je leert ervaren waar je al goed in bent, maar je komt ook je uitdagingen tegen. Bovenal is het een cursus waar je veel plezier aan kunt beleven!

We werken in deze cursus aan de volgende competenties:

  • Basiselementen van spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Samenspel

Acteren 1 is voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met de speelvloer. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. De cursus vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. De meest logische vervolgstap na Acteren 1 is Acteren 2 waarin verdieping van je spel, de herhaalbaarheid en het verbeteren van scènes en tekstgebruik steeds meer aan de orde komen. Maar je kan ook doorstromen en verdieping zoeken bij andere cursussen zoals Fysiek Acteren, Speltechnieken of Mime. Denk ook aan een van de productiecursussen.

Over de docent

Tessa Kraijer

Opleiding: Tessa is opgeleid tot journalist en is daarna afgestudeerd als docerend theatermaker (Fontys, 2023). Werk: In haar werk als theatermaker komen deze twee werelden vaak samen in de vorm van audio en video, maar ook de gewone mens als onderwerp. 'De wereld is immers al theatraal genoeg'. Verbeelding en de zintuiglijke ervaring spelen vaak een grote rol in haar voorstellingen en lessen, want door te ervaren leer je het meest. Naast haar werk op TSU is ze: docent MBO acteursopleiding (Rijnijssel, Arnhem), video-editor, trainingsacteur (defensie) en is ze speler en maker.

lees meer neem contact op